1/2

Lollipop Chainsaw

Yiğit Çilek 18.09.2011 - 14:30
Ponpon kızlar zombilere karşı!
(YİM Notu: Ön incelemeyi hazırlayan yazar arkadaşımız ekibe yeni katılmış olup, henüz deneme aşamasındadır. Bundan sonra hazırlayacağı içerikler ve TeamOne ekibindeki yeri için en iyi yol gösterici, siz değerli okurlarımızın eleştiri ve önerileri olacaktır. Yorumlarınızı bekliyoruz!)

Lollipop Chainsaw, Grasshopper Manufacture adlı yapım şirketinin geliştirmeye başladığı ve Goichi Suda'nın altına imzasını attığı hoş bir oyun. Yaşadığımız 2011 yılının temmuz ayında Lollipop Chainsaw ismini çoğu oyun sever duydu. Lakin oyun yaklaşık bir yıl kadar önce planlanmaya başlanmıştı. O zamanlar herhangi bir isim taşımayan oyunun temeli Temmuz 2011 değil, geçtiğimiz yıla dayanır.

2010 yılının ekim ayında Grasshopper Manufacture bir makale yayınlayarak  oyun hakkında isim beyan etmeden ağzından birkaç lokma çıkartmıştır. Güzel oyunumuzun tabiri caizse  fikir babası ve tasarımcısı Goichi Suda’dır. Tarzı tipik bir aksiyondur. Oyunumuzu oynayacağımız platform Xbox 360 ve PlayStation 3 olarak duyuruldu. Fakat ileride ne olacağı belli olmaz, PC’ler için de vitrinde yer bulabilir. Örnek gösterecek olursak Limbo’yu söyleyebiliriz. Limbo da XBox 360 için çıktı ve bir sene sonra PC’ye uyarlandı. Bu sırada oyunumuzun dağıtımını Warner Bros. üstlenmektedir. Tahmini olarak gelecek yıl (2012) satışa sunulacak.

Lollipop Chainsaw
Hayatımda ilk defa bu kadar seksi ve sıcak bir zombi avcısıyla karşılaştım. "Kim o?" dediğinizi duyar gibiyim. Sizi daha fazla merakta bırakmayacağım. Oyunda yöneteceğimiz, ona hayat vereceğimiz ateşli kızımızın adı Juliet. Bence şu an Juliet’i tanımak istiyorsunuz. En iyisi vakit kaybetmeden güzelimizi sizinle tanıştırayım ben.
 
Juliet, San Romero Lisesi’nde öğrencilik yapan genç bir kız. 18 yaşında olan Juliet, ayrıca okulun ponpon kız takımında amigoluk da yapmaktadır. Kısacası anladığınız üzere oldukça popüler, sosyal, sarışın ve şımarık bir kıza hayat vereceğiz oyunda.

Her şey başlamadan önce ne güzeldi, cıvıl cıvıldı San Romero Lisesi. Juliet’in 18. yaş gününde ise birden her şey değişiyor. Sarışın amigo kızımızın 18. yaş günü güzel başlarken bir anda faciaya dönüşüyor. Tam da bugün, Juliet doğum gününün tadını çıkaracağı sırada okul kampüsünde bir hareketlenme oluyor. Okul akıl almaz bir biçimde zombi istilasına maruz kalıyor ve oyun bu dakikadan sonra başlıyor.

Lollipop Chainsaw
Ve iş başa düşer…

Zombi istilasından kurtulmak ve kazazedeleri kurtarmak için genç güzelimiz kollarını sıvamalıydı. Ne yapabilirdi ki? Dövüşmeliydi. Bedeni yetersiz kalacaktı. Her zamanki gibi bir silah şarttı. "Ama ne?" diye sormadan cevaplayayım hemen. Şimdiye kadar resimlerde gördüğünüz Juliet’in klasik pozu aklınıza geldi mi? Meşhur elektrikli testeresini kaptığı gibi yola koyulur. Ayrıca bu oyunda amigo olmanın da faydalarını göreceğiz. Oyunda bol bol akrobatik hareketlerle karşılaşacağız . Bir o kadar da kan gölüne rastlayıp; çığlık sesleri işiteceğiz. Kulağa heyecanlı geliyor değil mi?