Lost Ark bot ve altın satıcılarının istilası altında

Murathan Özlü 25.02.2022 - 17:12
Sön dönemin en çok beklenen oyunlarından Lost Ark bot ve altın satıcılarının istilasından kurtulamadı, Amazon konu üzerinde çalışıyor.

Lost Ark bot ve altın satıcılarının istilası altında. Son  dönemin en çok beklenen MMO'larından, Asya kökenli Lost Ark batı sunucularının açılmasının ardından Steam satışlarını ele geçirmişti. Ancak, neredeyse her MMO'nun başının belası haline gelen bot kullanımı ve altın satıcılarından Lost Ark'da maalesef kurtulamamış gibi gözüküyor.

Lost Ark bot ve altın satıcıları sunucu sıralarını da uzatıyor

Oyunun chat ekranında devamlı altın satışı için reklam yayınlayan botlar, oyuncuların iletişim kurmalarını ve grup aktiviteleri organize etmelerini zorlaştırıyor.  Ayrıca tabi ki, bu satıcılarında altın satın alan oyuncular haksız avantaj elde etmiş oluyorlar. 

Lost Ark bot ve altın satıcıları
Oyuncuların başını ağrıtan diğer sorun ise,  oyunun başlangıç bölgelerini istila ederek oyuna yeni başlayan oyuncuların ilerleme kaydetmelerini neredeyse imkansız hale getiren bot istilaları. Oyuncuların öldürmeleri gereken belli düşmanlara ulaşmalarını engellemelerinin haricinde, oyunun hala kurtulamadığı oyuna giriş sırasının uzunluğunun bir sebebinin de bu botlar olduğu ifade ediliyor.

Amazon, 20 Şubat'ta yayınladığı blog postunda konudan haberdar olduklarını ve altın satıcılarını otomatik olarak banlayacak scriptler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ancak diğer sorun olan bot kullanımına değinilmedi.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2022 00:43
Aman dikkat altin yada bot almayin alirsaniz yuzde yuz ilerde kontrol ediliyor ve ban yeme riski var -1m gold atiyolar diye biliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2022 21:57
Oyunda gold almanız ya da karakter boostlamanız için tek sebep bile yok. Zaten bir ton hediye vs. veriyor oyun. 1. karakterden sonra da otomatik 2. karakteri boostluyor. Botlar falan çok gereksiz yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
grsl
grsl 26.02.2022 12:31
Oyunda gereksiz bir kalabalık mevcut botlar spammerlar oyunu 50 den sonra zahmetli bulup oynamayacaklar vs vs.
Oyuncu sayısı çok düşecek gibi gözüküyor çünkü ellerine yüzlerine bulaştırdıkları olaylar var günlük yada haftalık görevler patchler geldiğinde siliniyor, satın alınan auralar yok oluyor, botlar spammerlara çözüm bulamadılar, matchmaking sisteminde sıkıntılar var, serverlarda lag problemleri olabiliyor, bazen görevlerde bug oluyor mesela bende oldu karakteri bugdan çıkartamadılar 3 gün sıra olayı zaten mevcut eu west çok geç açtılar anında açılması gerekiyordu. Oyundan çok fazla soğuyan insan gördüm gelecekte oyuna ne olacak göreceğiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2022 03:39
alan olmasa yapmazlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2022 19:29
Sadece ben chatten reklam yapan neredeyse 100 hesabı raporlayıp blokladım ve normalde hileyi bile uğraşıp da raporlamam. Düşünün artık nasıl spamlıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lost Ark bot ve altın satıcılarının istilası altında
İlginizi Çekebilir