Lucas 4.5 milyar doları bağışlayacak

Cem Süer 2.11.2012 - 17:59
30 milyar dolarlık Star Wars serisini adeta Disney'e hediye eden George Lucas şimdi de parasını bağışlamaya karar verdi.
Dünya çapında milyonlarca hayranı bulunan Star Wars serisi artık Disney'e ait. Sürpriz anlaşmanın yankıları hâlâ sürüyor. Esas değeri, 30 milyar dolar olan Star Wars markasını sadece 4 milyar dolara satan George Lucas hayranlarını şaşırtmaya devam ediyor. Dün ekonomi basınınca paragözlülükle eleştirilen Lucas, bugün yaptığı açıklmayla 4 milyar dolarlık kazancı bağışlayacağını belirtti.

Lucas 4.5 milyar doları bağışlayacak
George Lucas, Star Wars'u ve iş adamlığını geride bırakarak kendine yeni bir hayat kuracağını servetininin çoğunu da sanatın gelişmesi için hayır kurumlarına vereceğini belirtti. Lucas, geleceği düzgün şekilde geliştirmek için eğitmenlerin ve filozofların önemli bir yer tutuğunu düşünüyor.

Star Wars filmlerinde anlattığı ütopik gelecek ve baskıcı yönetimlerin günümüzdeki yansımalarını etkilemek isteyen emekli sinemacı 41 yılımı ve paramı Star Wars'a harcadım şimdiyse tüm dikkatimi geleceğe yönlendirmek için harcayacağım diye konuştu. 
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lucas 4.5 milyar doları bağışlayacak
İlginizi Çekebilir