LucasArts'a Star Wars yasakmış!

Özgür Yıldız 21.03.2014 - 11:41
Ama daha da özgürlermiş
Geçtiğimiz hafta düzenlenen GDC'de, eski LucasArts çalışanlarından ve şirketin ikinci işe aldığı kişi olan David Fox, efsanevi şirketle ilgili ilginç detayları paylaştı.

Fox, üzerinde çalıştıkları Rescue on Fractalus'un  aslında bir Star Wars oyunu olmasını istediklerini, ancak LucasFilm'in markanın kullanımına izin vermediğini söyledi. LucasArts'ta Star Wars oyunları yapmak istediği için girdiğini ve firmaya bu marka adı altında oyun yapma izni verilmediğini öğrenince çok üzüldüğünü belirten Fox'a diğer bir çalışan Steve Arnold'da katıldığını belirtti.

LucasArts'a Star Wars yasakmış!
Arnold konudan farklı olarak, LucasArts'ın Lucas çatısı altındaki diğer takımlardan daha özgür olduğunu da belirtti. Diğer bir çalışan Chip Morningstar ise, Lucasfilm'in sahip olduğu markalara dokunamadıklarını, çünkü firmanın bu markalara "bankadaki para" olarak baktığını söyledi. Kendilerinin özgür olmasını ise, Lucasfilm çalışanlarının, George Lucas'ın kararları doğrultusunda yaratıcılıklarını kullanabilmelerine bağladı.

LucasArts, Disney'in Lucasfilm'i 4 milyar dolar'a satın almasından 4 ay sonra, Nisan 2013'te kapatılmıştı. Firmanın üzerinde çalıştığı Star Wars 1313 projesi iptal edilmişti.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 03:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
LucasArts'a Star Wars yasakmış!
İlginizi Çekebilir