1/3

Lucius

Nurullah Karapınar 8.11.2012 - 13:15
Her çocuğun yanağı mıncırılmaz
Platformlar PC
Lucius
  • Yapımcı - Yayıncı Shiver Games - Shiver Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Korku,Macera
Merlin Puanı 70
Artılar -Oyunun hikayesi ve atmosferi, her bölüm için ayrı ayrı hazırlanmış müzikler, insanın aklını zorlayan cinayet şekilleri
Eksiler -Grafik hataları, poligon eksiklikleri ve buglar, uzun yükleme süreleri, bazı telekinetik güçleri kullanmadaki zorluklar
İnsanoğlunun en büyük düşmanı şüphesiz şeytandır. Şeytan, hiçbir zaman plansız hareket etmez ve insana kademe kademe yaklaşır. İnsanın güçlü savunma yanlarını (dini inanç) bilir. Önce şüpheye düşürür, nefsini tetikler ve kalbini karartıp, zehirli oklarını hedeflediği noktalara batırır. Onun için, hedefe giden her yol araçtır.

İlk The Omen (1976) filmini ya da 2006 yılında gösterime giren The Omen’in yeniden çekimi olan The Omen 666 izlediyseniz, melek yüzlü Damien’ın hafızanıza kazınmış olması lazım. Film boyunca konuşmayan Damien, büyükelçi babası tarafından kilisede öldürülecekken; “Baba lütfen beni öldürme” demesi nasıl unutulabilir ki. Gerçekten filmin can alıcı noktası burasıydı. Onun için hazırlanan bıçaklar amacına uygun olarak kullanılmamış ve filmin finalinde Damien sağ kalmıştı. Lucius adlı oyun da The Omen ‘den esinlenerek hazırlanmış bir yapım.

Lucius
Oyunu açınca hastane koridorlarında yankılanan bebek ağlamalarını duyuyoruz. Tarih 6 Haziran 1966’yı gösterdiğinde, Lucius dünyaya gelir. 6 yaşına girince ailesi ona bir doğum günü partisi hazırlar ancak Wagner ailesinin bu mutlu günü, kendileri için felaket olacak günlerin başlangıcıdır.

Her şey normal olarak devam ederken, Lucius birden şeytanla karşılaşır. Acı bir gerçek ortaya çıkmıştır. Lucius, Charles ve Nancy Wagner’in oğlu değildir. Aslında anatomik olarak oğullarıdır ancak doğum sırasında şeytan bebeği hâkimiyeti altına almıştır. Dolayısı ile Lucius aslında Lucifer’in (şeytan) oğludur. Artık bundan sonra Lucius tamamen "öz" babasına hizmet edecek ve Dante Malikânesinde yaşayanları tek tek öldürecektir. Bir şekilde malikâneye iş için gelenler de bu kötü akıbete uğramaktan kurtulamayacaktır.

Peki, ne oldu da şeytan 6 sene bekledi ve bu zamanda devreye girdi? Bunun cevabı 6 rakamında gizli. Lucius da aynı Damien (The Omen) gibi 6. ayın 6’sında doğdu. 6 yaşına girince de, Şeytani misyonu başlamış oldu.

Filmler ve oyunlarda, birbirine tezat teşkil eden durumlar çoğunlukla kullanılır. Mesela Joker,  gülümseyen suratlı makyajıyla kötülüğün temsilcidir. Damien ve Lucius da aynen böyle birer ölüm makinesi. O sevimli ve masum yüzlerinin aksine, kalplerinde büyük bir kötülük barındırmaktadırlar.