1/2

Lucy (Makale)

Ceyda Doğan 7.08.2014 - 23:40
Beyninizin %100'ünü kullanabilseydiniz, neler yapabilirdiniz?
Bir insanın beyninin sadece %10'unu kullanabildiği söylenir ancak bir yunus balığının %20... Böyle bilimsel bir ifadenin ardından insan kendisini oldukça aptal hissediyor öyle değil mi? Peki size şöyle bir soru sorayım: beyninizin %100'ünü kullandığınızı düşünün, sizce neler yapabilirdiniz? Farkındaysanız, "ne yapardınız?" diye sormuyorum.

Lucy (Makale)
7 Ağustos tarihinde Beyazperde.com'un düzenlediği ön gösterim ile birlikte kendimizi Scarlett Johansson, Morgan Freeman ve Min-sik Choi'nin başarılı performansını izlerken bulduk ancak oyuncuların başarılarını bir kenara bırakıp, önceliği değerli senarist ve aynı zamanda yönetmen Luc Besson'ı ayakta alkışlamak istiyorum. Sanırım Lucy, Prometheus filminden sonra, bilimsel anlamda beni doyuran başarılı aksiyon filmlerinin başında gelecek. Beşinci Element, Sevginin Gücü, Taşıyıcı 2 gibi başarılı filmlerde imzasını taşıyan Besson, Lucy filmini de akıllara kazıyacak bir performansla karşımızda.

Lucy (Makale)
Hikayemiz bizi önce Tayvan'a götürüyor. Taipei, suça batmış ve pislikten geçilmeyen, uyuşturucu ağı üzerine yürütülmektedir. Lucy ise farkında olmadan kendisini tehlikeli uyuşturucu çetesinin ortasında bulur. Daha bir hafta önce tanıştığı Robert isimli bir genç, ona bir teslimatı yapmasını ister ancak güzelimiz yapması gereken işleri olduğunu söyleyerek olay yerinden uzaklaşmak niyetindedir. Her ne kadar erkek arkadaş görünmüne sahip olsa bile Robert, aniden kelepçeye bağlı olan çantayı Lucy'nin bileğine geçiriverir. Kelepçenin çıkması ve çantadan kurtulmasının tek yolu Mr. Jang isimli adamın şifreyi vermesidir. Otele giren Lucy, çete üyeleri tarafından bir odaya götürülür ve tüm olaylar burada gelişir. Öncelikle vücudunun içerisine belli bir oranda paketlenmiş uyuşturucu yerleştirilir. Kendisi gibi farklı 3 kişi de aynı durumdadır. 4 farklı ülkeye, 4 farklı paket yollanacaktır. Ta ki Lucy'nin karnındaki uyuşturucu, paketinden çıkıp onun kanına karışana kadar. Savunmasız genç kadın artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip acımasız bir savaşçıdır.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>