LulzSec, Xbox Live'ı hack'ledi mi?

Murat Sağlam 19.06.2011 - 10:15
Milyonlarca kullanıcının bilgileri tehlikede
Sony'e hacker'lar tarafından vurulan darbenin ardından, oyun firmaları da bu hack olaylarından nasiplerini almaya başlamışken, bu akşam elimize ulaşan haber yeni hedefin Xbox Live olduğu ve üyelik bilgilerinin birçoğunun çalınmış olabileceğini ortaya çıkardı.



Teamxbox'ın haberine göre, Xbox Live'a kullanıcılar yalnızca adres, telefon, kimlik ve kredi kartı bilgilerini değil, Facebook, Twitter ve mail adreslerinin şifrelerini de veriyorlar. Şu anda genel oyuncuların, hardcore oyuncuların ve hatta devlet adamlarının bilgilerinin tehlikede olduğu düşünülüyor.

Şu anda Xbox Live üyelerine verebileceğimiz tavsiye, Xbox Live'a bağlanmayı deneyerek şifrelerinin hala değiştirilip değiştirilmediğini anlamak ve değiştirilmemişse vakit kaybetmeden yeni bir şifre girişi yapmak olabilir. Microsoft'un yapacağı açıklamayı bekliyoruz.

Güncelleme: Microsoft'un destek birimlerinden birinin forumlarda yaptığı açıklamaya göre, ortada Xbox Live'ın hack'lendiği yönünde hiçbir kanıt yok. LulzSec'in olası e-posta adresleri ve şifreleri yayımladığını söyleyen destek birimi üyesi, bu bilgilerin gerçekliği ile ilgili kesinleşmiş bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
Yorumlar 88
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 20:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
LulzSec, Xbox Live'ı hack'ledi mi?
İlginizi Çekebilir