Lütfen Sony, NGP'yi fiyatıyla öldürme

Murat Sağlam 12.04.2011 - 16:26
Sony, bakalım bu kez ne yapacak?
Sony Computer Entertainment America başkanı Jack Tretton'dan, NGP'nin fiyatıyla ilgili çelişkili ve muhtemel bir yüksek fiyat açıklaması gelmişti. Sony, bu hatayı ilk kez PlayStation 3'ü piyasaya sürerken yapmıştı. Konsolun satış fiyatını yaklaşık 600$ olarak belirleyen Sony (Türkiye fiyatından bahsetmiyoruz zira Türkiye'de yaklaşık 1.200TL ücretle satışa sunulmuştu), her ne kadar dönemine göre oldukça iyi bir konfigürasyon ve ekstra özellikler sunsada, kullanıcıların hiçbirinin ne olursa olsun bir konsola 600$ vermek istemeyeceğini öngörememişti. Bu sayede konsol piyasaya sürüldüğünde yalnızca durumu iyi olanlar konsolu almaya yeltendi.

Lütfen Sony, NGP'yi fiyatıyla öldürme
"Konsolların fiyatlarına ve aslında onları alarak yaptığınız yatırıma bakılırsa, 6-7 senelik bir kullanım için 600$ oldukça cüzi bir rakam." Bu sözler Jack Tratton'a ait. Peki o zaman soru şu: Bir el konsoluna, ev konsolundan (!) daha fazla ücret ödemeye hazır mısınız?

Nasıl yani diyenler için açıklayayım. Tabiki NGP 600$ fiyatla piyasaya sürülmeyecek. Zaten şu anda piyasada ev konsollarının fiyatları 300$'a kadar gerilemiş durumda. (Xbox 360 = 299$, PlayStation 3= 299$) NGP piyasaya sürüldüğünde en büyük rakibi olacak Nintendo 3DS ise 250$ fiyatla satılıyor. Rakamsal detaylarla şu an içerisinde bulunduğumuz durumu anlatabilmişizdir umarım. Mantıken NGP piyasaya 300$ veya üstü bir fiyatla giriş yaparsa, insanlar NGP yerine PlayStation 3 ya da Xbox 360 almayı tercih edecektir. Çünkü bütün konsollardan üstün özelliklere sahip olsa bile, yalnızca ev konsollarının sağlayabildiği iki ve üstü sayıda oyunculu kullanıma izin vermiyor oluşu satışlarını oldukça etkileyecektir. Sonuçta evde arkadaşlarımla oynayabildiğim oyunlar için almam gereken tek ekstra şey yeni bir gamepad olacaktır. NGP için ise yeni bir NGP daha almam gerekeceğinden, eğer konsol sahibi değilsem, NGP tercih sıramda sonlarda kalacaktır.

İşte NGP'nin fiyatının düşük olmasını gerektiren asıl sebep bu. El konsolları yalnızca tek kişilik konsollar ve bu yüzden fiyatlarının normale oranla daha düşük olması mantık sınırları içerisinde olacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta pahalı olan iyidir diye bir şey yok değil mi?
Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 09:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lütfen Sony, NGP'yi fiyatıyla öldürme
İlginizi Çekebilir