1/2

Madden NFL 11

Özgür Yıldız 21.08.2010 - 16:48
Futbol erkek oyunudur.
Platformlar PSP, PlayStation 3, XBox 360, Wii, iOS
Madden NFL 11
  • Yapımcı - Yayıncı EA Sports - EA Sports
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 86
Artılar Anlaşılır oyun yapısı, iyi grafikler, sıkıcı olmaktan uzak ve dinamik
Eksiler Bazı küçük yavaşlamalar, offline modlar o kadar iyi değil.

Koca koca adamlar..

EA Sports’un iyi olduğu bir konu varsa, o da Amerika’ya özgü spor oyunlarını iyi yapmalarıdır. Özellikle NHL (Ulusal Buz Hokeyi Ligi) ve NFL (Ulusal Futbol Ligi) için geliştirilen seriler, senelerce spor oyunu piyasasının üst sıralarında yer almıştır.

Madden NFL serisi ise, ülkemizde pek tanınmayan Amerikan Futbolu’na odaklanıyor. 1988’den beri çıkarılan NFL oyunları, Madden NFL ‘94’e kadar lisanslı değildi. İlk olarak 1994’ün oyununda orijinal takımlara sahip olan Madden NFL serisi, 95’teki oyunla birlikte orijinal kadrolara da sahip olmuştu.

Oyunu oynayan asıl kitle, uzun süredir Madden serisine sadık kalmış oyunculardı. Ancak 2009’dan sonraki oyunlarla birlikte genel olarak kolaylaştırılan arayüz, yeni oyuncuların da Madden NFL serisine alışmalarını sağladı. Bu durum son oyunların satışlarına da yansıdı.

...bir topun peşinde

Madden NFL 11’in kalbinde yeni eklenen GameFlow özelliği bulunuyor. Bu özellik size önceki oyunlarda yaptığımız gibi taktik vermek yerine Quarterback(Oyun kurucu) görevi alarak, duruma göre aldığımız taktikleri uygulamak. Tabi istediğiniz anda Playbook’tan (taktiklerin bulunduğu ekran) kendinize göre taktik belirleyip uygulamanız da mümkün. Ancak GameFlow özelliğinin oyuna asıl katkısı, taktiklerle uğraşmak zorunda kalmadan oyunu dinamik şekilde oynayabilmek. GameFlow, oyundaki duruma göre size bir taktik sağlıyor, aynı şekilde defans yaparken de karşınızdaki takımın taktiğine göre bir taktiği de size sunuyor. Bu şekilde 1 saat sürecek bir maç, kolayca yarım saatlik süreye indirilebiliyor.