Maestro! Green Groove

Özgür Yıldız 19.07.2010 - 16:09
Presto'nun klasik müzikle dansı
Platformlar NDS, iOS
Maestro! Green Groove
  • Yapımcı - Yayıncı PastaGames - BulkyPix
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Müzik,Platform
Merlin Puanı 55
Artılar Basit oynanış, orijinal fikir
Eksiler Az şarkı, şarkı sesi sinir bozucu, herhangi bir ekstra yok, parmağınız görmeyi zorlaştırabiliyor.

Klasik müzik aşığı bir kuş

Oyunlarda yenilik, zaman zaman gereken bir durum. Ancak bu bir risk. Geçmişte bir çok oyun stüdyosu bu riski aldı. Bazıları başarılı oldu, bazıları ise oyunculuk tarihinin sayfaları arasında yokoldu.

Geliştirici PastaGames, platform türü oyunlara yeni bir soluk getirmeye çalışmış ve son trend olan müzik oyunlarıyla birleştirip bir füzyon elde etme yoluna gitmiş. Klasik müzik hayranı bir kuşun maceralarını anlatan ve daha önce Nintendo DS platformu için yayımlanan Maestro! Jump in Music’ten sonra pembe kuş bu sefer de Maestro! Green Groove’la iPhone’larımıza konuk oluyor.

Oyunda bir tel üzerinde koşan pembe kuşumuz Presto’yu kontrol ediyoruz. Parmağımızla telleri yukarı ya da aşağı gerip bırakarak Presto’nun zıplamasını ya da aşağıya inmesini sağlayabiliyoruz. Her bölüm belli bir şarkıya göre şekillenmiş. Bunlar Beethoven’ın 5. Senfoni’si, Chopin’in Noctrune in E Flat Major ve Dvorak’ın New World Symphony’si gibi klasik parçalar. Ancak oyun bu üç şarkının üç farklı zorluk derecesindeki bölümlerden oluşuyor. Bu da bir yerden sonra monotonlaşan bir oynanışa neden oluyor.

Tellerde ilerlerken, bir yandan da parlayan telleri müziğe göre çalmanız gerekiyor. Size doğru uçan böcekleri de ritme uyarak parmağınızla uzaklaştırmanız gerekiyor. Oyunun bu özelliği, sizi şarkıyı gerçekten çalıyormuş ve ritm tutarak ilerlediğiniz hissini size tattırıyor.
Çeşitli meyveleri de toplayarak puanınızı arttırabiliyorsunuz. Bu puanlar ve çalabildiğiniz notalar gibi etkenler toplanarak, şarkıyı çalma notunuz veriliyor.

Oyunu tamamen parmaklarınızı vurarak, yukarı aşağı oynatarak oynuyorsunuz. Ancak parmağınızı hareket ettirmeniz gereken yer, Presto’nun koştuğu yönde olduğundan dolayı bazen zıplamanız gereken yeri göremiyor ve kaçırabiliyorsunuz.

Müziklerin bölümlere adaptasyonu oldukça iyi kotarılmış. Ancak ses kalitesi açısından iPhone’a göre çok düşük bir format kullanılmış. Adeta bir MIDI müzik dinler gibi şarkıları dinlemek durumunda kalıyoruz. Bu da bir süre sonra sinir bozucu olabiliyor.

Sonuç olarak Maestro! Green Groove, iyi bir fikrin kötü bir şekilde hayata geçirilmesi denebilir. Daha çok ve kaliteli şarkı, daha kaliteli grafikler ve daha zengin bölüm tasarımlarıyla birlikte yenilikçi ve iyi bir oyun olabilirmiş. Darısı Presto’nun yeni macerasının başına.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 19:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Maestro! Green Groove
İlginizi Çekebilir