1/5

Mafia 2

Mahmut Saral 16.08.2010 - 14:36
Mafia 2 demosundan izlenimlerimiz
Empire Bay'de güneşli bir gün. Her şey yolunda. Camdan dışarı baktığım kadarıyla bunu söyleyebilirim. Gazetecilerin çığlıkları yükseliyor yine kaldırımlarda. Yaşlı Joe amcanın arabası yine su kaynatmış belli ki. Telaşlı bir balık sürüsünü andırırcasına hareket eden insan kalabalığı ise, benim de bir iş bulmam gerektiğini hatırlatan en güzel detay oldu, derken telefon çaldı ve yola koyuldum.

Mafia 2, 1950'li yıllarda Vito Scaletta ve üyesi olduğu suç ailesinin maceralarını ekranlarımıza taşıyacak. Kurgusal olarak tasarlanan Empire Bay'de geçen yapım, 10 kare millik alan ve birçok görev sunuyor. Tam sürüm oyunun çıkmasına çok az bir süre kala, deneme amaçlı olarak indirilmeye sunulan demo, eminiz ki Mafia II'yi merak eden milyonlar tarafından ediniliyordur.

Ben de demoyu saatlerce oynadıktan sonra, ilk izlenim ve görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Demo, 10 dakikalık oynanış limitine sahip. Ayrıca haritanın bazı bölgelerine yerleştirilen kırmızı çizgiler sayesinde ufak bir alana hapsedildiğimizi anlıyoruz. Zira demo için koca haritanın tamamının verilmesi düşünülemezdi zaten. 10 dakikalık süre boyunca etrafta boş boş gezebilir, nabız yoklayabilir, başınızı belaya sokabilir, araç sürerek hız yapabilir ya da deniz kenarına giderek Empire Bay'ın muhteşem manzarasını, suya yansıyan güzelliğini izleyebilirsiniz.

Mafia 2
İlk bakış için bir de görev yapabiliyoruz. Vito'ya gelen bir telefon sonrasında adamımızı haritada belirlenen noktaya ulaştırmalıyız (Tab tuşunu basarak harita üzerindeki mekânları ve görev noktasını görebilirsiniz). Evden çıkar çıkmaz sağ taraftaki garajımıza göz atmakta fayda var. Burada birçok farklı modelden araba bizi bekliyor. Hemen birine atlıyoruz ve buluşma yerindeyiz. Kısa süren bir diyaloğun ardından düşmanlarımızın yaklaştığını haber alıyoruz ve önce MG 42, ardından da envai çeşit hafif silahla ölüm üretmeye başlıyoruz.

Mafia II'de Gears of War ve birçok oyundan aşina olduğumuz siper alma ve nişan sistemi kullanılıyor. Saldırı altında kaldığımızda bir objenin ardına geçip saklanabiliyoruz ve buradan uygun anı kollayarak ateş açabiliyoruz. Tabii ki saklandığımız yerler güvenli değil, mermi darbelerine bağlı olarak hasar alıyorlar. Dımdızlak ortada kalabilirsiniz, dikkat edin.

Görev hakkında pek detay vermeyeceğim, ancak hem aksiyon, hem de sinematik yönlerden çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Değişen, hareket göre tepki veren kamera açıları, patlamalar ve sesler mükemmel. Ara videolar da tamamlayıcı serum görevi görüyor.