Mafia 2, Saygın mafya ailesi E3'te

Sami Türk 12.07.2010 - 16:53
Mafia 2, Saygın mafya ailesi E3'te


Don silahını doldurdu - ve tabiî ki gazeteciler de “reddedilemeyecek” bu davete memnuniyetle katıldılar. Los Angeles’te 2K Games mafya senaryolu aksiyon oyunundan yeni sahneleri takdim etti.

“Nerelisin?” “Sicilyalı”. Kısa bir ara. “Seni sokaklara düşüren nedir?” “Mussolini”. Bu derece iyi sınıf diyaloglar bilgisayar oyunlarında artık istisna. Yukarıdaki alıntılar Mafia 2’den ve E3’te, 2K Games aksiyon oyununun en yeni versiyonunu gösterirken ziyaretçilerin kulaklarını dolduruyordu. Ana figür Vito Scarletta, Avrupa’daki savaş öncesi (2. Dünya Savaşı olsa gerek) ABD’deki kurgu şehir Empire Bay’a firar eder ve meteliksizdir. Para ve güce ulaşmak için, mahalli mafya klanına katılır ve verilen görevleri yapar.

Yapımcılar Los Angeles’teki fuarda, Vito’nun arakadaşlarıyla “Fatman” (yağ tulumu) avına çıktıkları bir görevi gösterdiler. Bu, bir şnaps (sert bir Alman içkisi) imalathanesinin müdürünün lakabıdır ve adam haraç ödememektedir. Böylece Vito elemanlarını toplar ve ihtiyar adamı dostça “ikna ederler”. Arabayla - tabiî ki külüstür bir taneyle - Empire Bay içinden Fatman’a gidilir. Orda bir tuzak kurup ardından başlattıkları kelle avında mahzene kadar çarpışırlar. Bu esnada yaman bir gürültü vardır ve skriptlenmiş bir çok detay da atmosferin film gibi olmasını sağlar. Ta ki hepsi Fatman’ın önüne çıkıncaya kadar... sonra da birkaç sürpriz gerçekleşir.

Mafia 2, GTA 4 gibi açık dünyalı bir oyun ve takribi 10 kilometrekare sahaya yayılmış. Fakat hikaye rakibinden çok daha büyük bir rol oynuyor ve yaklaşık on yıla ve birçok farklı bölüme uzatılmış. Şu anki duruma göre Mafia 2, 2010 başında Windows PC, Playstation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkacak.

KAYNAK
Mafia 2, Saygın mafya ailesi E3'te
golem.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mafia 2, Saygın mafya ailesi E3'te
İlginizi Çekebilir