© Copyright 1999-2025 Digitall Entertainment Network
YASAL UYARI!: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Merlin'in Kazanı'na aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz.
Bu makale/metin veya yazılar sadece Merlin'in Kazanı tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan merlininkazani.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.
Ulan, sırf duyar kasmak için, zenci karakter ekleyip, Vİto'nun hikayesini devam ettirmemek nasıl bir kafa yapısıdır? İkinci oyunun sonundan yola çıkılarak, Vito'ya muhteşem bir hikaye yazılabilirdi. Harcamışlar yemin ediyorum, HARCAMIŞLAR... Hayır, ne olurdu yani Vito'nun hikayesini devam ettirseydin hangar 13 ölecek miydin?? Ki, Mafia 3'teki vito aşırı ezik, pasif işlenmemiş bir karakter.
Sevgili yapımcılar, insanlar nasıl Lincoln Clay gibi bir adamla empati kurup bağdaşabilir? İntikam almaya çalışan, Önüne geleni kesip biçen, hayvani bir zenci gangster bu adam. Ki, Oyunun ''MAFİA'' teması ile alakası bile yok arkadaş... ''Mafia'' serisini lekeleyerek, 6 milyon küsür satmışsınız bravo.
Onun dışında, normal sürümde yaşamadığım performans sorunlarını, DE edition'da fazlasıyla yaşadım. Grafiksel açıdan hiç bir değişiklik olmamasına rağmen. Ayna yansımaları, rahatsız edici buglar falan hala duruyor...
3 gündür uğraşıyorum izlemediğim video kalmadı Allah rızası için bir yardım edin çıldırıcam
10 yaşındaki bir çocuk ekran kartı işlemci bunlarla uğraşmaz zaten.
Ama yaş kitlesi düşük olunca oyunlar hep birbirine benziyor. Sadece ticari amaç ile yapılıyor. Mafia 1'e herkes en iyi açık Dünya oyunu diyor. (Yani RPG dışında) Ben oynamadım ama o dönemlerde konsol hiç de yaygın değildi. Ama ne zaman konsollar yaygınlaştı oyunların kalitesi düştü.
-----------------------------------
YAV NE BAĞIRIYON
Hürcan.
Ben gidip bu kızgınlıkla yarın hemen bi GTX 1070 alıyorum,bide onunla deneyeceğim.
----------------------------
Beynimiz yandı..
Solundan bakıyorum, sağından bakıyoum, yukarıdan bakıyorum, aşağıdan bakıyorum bu oyunu mafya serisi yapacak bir ayrıntı bulmaya çalışıyorum ama bir türlü bulamıyorum. Oyunun ana karakteri desen bu seriye hiç yakışmıyor. Yani sanırım çok düşünmüşler ki! mafya serisi ile en uzak olabilecek bir karakteri alıp önümüze koymuşlar. Mafya demek mafya ailesi demektir. Oyunda bir aile yok, GTA da olduğu gibi tek kişi ile vur kır parçala. O atmosfer yok, racon yok, o iç hesaplaşmalar yok yanınıza adamlarınızı alarak gezinmek yok, ne bileyim işte daha önce oynadığımız oyunlardaki veya BABA filmi serilerindeki o mafyaya özgü durumların hiç biri yok. 2006 da çıkan Scarface - The World Is Yours oyunu inanın 10 sene sonra çıkan şu oyuna 10 basar içerik olarak.
Sesler güzel nitekim sadece sesleri güzel diye oyun oynayan var mı günümüzde?
Çatışmalar güzel lakin GTA V de bu çatışmaların alası var o halde neden bunu oynayayım? Sırf aksiyon ve çatışma istesem gider GTA V oynarım.
---SPOİLER---
Hikaye güzel diyorlar. Hikayenin mafya ile bir alakası olmadıktan sonra ne yazar? Vietnam savaşından dönüyorsunuz hoş geldin boş gittin derken 2 gün geçiyor bir zengin züppe gelip babanızdan tutun dostlarınıza kadar öldürüyor sizinde kafanıza sıkıyorlar ama o da ne ölmüyorsunuz. Sonrası intikam alma mücadelesi. Hikaye bu işte! Çok iyi denilen hikaye sözüm ona. Hani sinema filmi olsa eleştirmenlerden düşük not alır klişe bir hikaye diye.
-------------
Grafiklere gelecek olursak eh işte. Grafikler 2016 ya yakışan grafikler değil onu söyleyeyim öncelikle, hem de biraz oyunu oynayınca gözlerinizi çok yorduğunu fark edeceksiniz. Lakin bunları yamalar ile giderirler diye düşünüyorum. Hoş bir oyun yamalı bohça haline geldikten sonra da o oyuna olan ilgi düşüyor. Bu en başta yapılmalıydı.
Araç sürüşü bence güzel olmuş yani GTA V deki sürüş sizi rahatsız etmediyse bu da etmeyecektir. Eğer ettiyse eh daha iyisi olana kadar şimdilik en iyisi bu iki oyunda mevcut.
Şehir biraz boş geldi yani insanlar oradan oraya koşturuyor, araçlar gidip geliyor ama etkileşim yok. Sanki matrix evrenindeki Neo sizsiniz ve etrafınızdakiler de kırmızı elbiseli kız gibiler ve onunla iletişime giremiyorsunuz işte benim ilk izlenimim bu oldu. Etkileşim derken gidip rastgele bir npc ye yumruk atabilmekten bahsetmiyorum tabii ki.
Tabii ben daha oyunda bir 6 saattir oynuyorum. Oyun ilerisinde bu söylediklerimi bana yutturur mu bilemem. Öyle olursa bende önünde saygıyla eğilir ve af dilerim ama şimdilik bunu yaptıracak bir etki yaşamadım.
Oyun kötü mü? Hayır değil ama sıradan bir oyun gözüyle bakmalısınız. Bir mafya serisine yakışan bir oyun beklemeyin veya GTA V kadar kapsamlı ve sıkı bir oyun da beklemeyin. Orta halli bir açık dünya oyunu olarak kabullenip oynamanız gerekiyor.
Bu oyuna puan olarak en az 5 en fazla 7 verilir. Ne yazık ki pc oyunu sektöründe bir darboğaz var. Kaliteli yapım anlamında. Kaliteli olacak diye beklediklerimizde kalitesiz çıkmaya başladı. O kadar pc ye yatırım yapıyoruz ama adam akıllı oynayacak oyun bulamıyoruz.
Bu arada sistemim şu şekilde:
i7 skylake işlemci
6GB gtx 980Tİ Nvdia ekran kartı
16 GB 2300 Mhz ram
SSD kullanıyorum
144Hz destekli Asus 3D monitör
Kabul edelim ki story moddan sonra güzel diyebileceğimiz iki üç tane oyun var. Skyrim, Fallout serileri ve Witcher 3 varsa bir iki tane daha vardır.
Sayın editör oyun Sleeping Dogs'dan da mı kötü ?
Watchdogs ile oranla nasıl ? Bu arada yaşayan şehir eleştirinize katılmıyorum. Yaşayan şehir Witcher 3'de görebildim bugüne kadar. O da istisna. Bazıları da GTA 5 bir yana diğer oyunlar bir yana demiş de onu Witcher 3 için söylemek lazım.
Yanına 4-5 adam alamadan görev yapılamayan oyun bir yana diğerleri bir yana demek saçma. Özellikle iki önceki serisinde yapılabiliyor iken.
Grafik ✔
Kalite ✔
Optimizasyon ✔
FPS drop ✔
Oyun hataları ✔
O kadar süper ki bizim gibi insanlar bu kaliteyi anlayamıyoruz. 30 fps ama neden sor bi neden 30 fps kilitli diye. Adamlar bir imkansızı başararak 2013 grafiklerini gtx 970 de 25-35 fps arasında süründürmeyi başarmış,Utanmadan birde bu oyuna 260 tl istemiş, ama işte biz 7 milyar insan bu oyununun güzelliğini anlayamıyoruz. Lütfen biz dar görüşlü 7 milyar insanın anlıyabileceği bir oyun yapın, mesela über fiyatı olmayan, güzel opitimizasyonu olan bir oyun yapında biz garibanlara anlatın. Birde o kadar reklamını yaptılar. Demek ki neymiş bir oyunun geçmiş serileri iyi olsa bile gözü kapalı alınmaması gerekli.
evet onun zekası mafia 3 yapay zekası ile yarşır
BİDE KOCA şehir bizde ama tek çatışıoz, Tabi 3000/5000 e para ile adam çagırmassan
----------------------------------
Eğer elimize konsol sürümü de geçerse gereken karşılaştırmayı ve incelemeyi de konuya eklerim sevgili okur :)
Hürcan.
Oyun için değerlendirmem ise ben beğendim açıkçası özellikle şehri güzel yapmışlar dönemine uygun. Görevler kısmında ise katılıyorum GTA dan ders almalılar.
İlla ki denemek isteyen varsa CODEX'e alalım sizi. Değmez tabi... Olan 41 GB'lık kotanıza olur. :)
bu oyun mafia gibi değildi bir şeyleri eksik görünüyordu videolarda keşke yapmasalardı
Yapmayın, etmeyin arkadaşlar. Pre-order yapmayın, oyunu denemeden satın filan almayın... Oynayın korsanı, baktınız sağlam, sevdiniz sonra alın. :)
---------------------------------
İmzana geleyim.. de... nerede :P
--------------------------------
Yamayı yayınlamadılar ya ben ne yapayım :(
Hürcan.
Ayıp ya