Mario, gerçekten de Yoshi'ye yumruk atıyormuş

Furkan Güler 29.09.2017 - 10:55
Meğerse yıllardır Yoshi'ye dayak atıyormuşuz.

Video oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden bir tanesi olan Mario hakkında bir gerçek daha ortaya çıktı. Mario serisinin geliştiricilerinden Takashi Tezuka, Nintendo'nun resmi sitesinde yayınlanan röportajda, Yoshi ve Mario oluşturmadan önce Miyamoto ile birlikte Mario'nun ata binmesine karar vermişler. Daha sonrasında bölüm tasarımları gereği Mario'nun başka bir yaratığa binmesi gerektiğini düşünen Tezuka, dinozor teması üzerine oyun yaptıklarından Yoshi ortaya çıkmış. Tabii ki Yoshi'nin ortaya çıkmasından birden fazla detay bulunuyor ancak şu anda bizim konumuz o değil.

Yıllardır doğru bildiğimiz yanlışı Takashi Tezuka düzeltti

Tezuka'nın söylediğine göre Mario, Yoshi'ye eli ile ileri işareti yapmıyor, tam aksine kafasına vurup dilinin dışarıya çıkmasını sağlıyormuş. Şahsen Mario gibi sevimli bir oyunda ana karakterimizin herhangi birisini yumruklayacağını düşünmüyordum. Ben de diğer oyuncular gibi, Yoshi'ye "ileri" işareti yaptığımızı sanıyorum. Ancak aslında Yoshi'nin kafasını yumrukladığımız ortaya çıkınca, meğerse yıllardır zavallı hayvana dayak attığımızı öğrendim.

Şimdi ise Mario, Nintendo Switch platformuna Super Mario Odyssey ile çıkmaya hazırlanıyor. Nintendo fanlarının büyük bir heyecan ile beklediği oyun, bakalım bekleneni verecek mi?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 02:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2018 15:39
Yoshi'ye yazık vay terbiyesiz Mario
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mario, gerçekten de Yoshi'ye yumruk atıyormuş
İlginizi Çekebilir