1/3

Mark of the Ninja

Fuat Alpay 22.01.2013 - 12:15
O son havalandırmaya girmeyecektik
Yapımcı: Klei Entertainment
Yayıncı: Microsoft Studios
Türü: Platform
Çoklu Oyuncu: Yok
Platform: PC, XBox 360

Artılar: Platform ve stealth uyumu, fark yaratan görsellik, tekrar oynanabilirlik
Eksiler: Zaman zaman can sıkabilen kontroller

Grafik: 90
Ses: 80
Oynanış: 80
Genel Puan: 85

Chainsaw out, Sword In
Klei ismini duyunca eminim büyük bir çoğunluğun aklına Shank geliyordur. Klei yapımı olan ve Electronic Arts çatısı altından çıkan Shank, çoğu oyuncu tarafından beğenilen bir yapım oldu. Yıllarca adam akıllı bir platform oyunu oynamamış kitleye ilaç gibi gelen Shank, uzun yıllar boyunca "side-scrolling" veya "2B platform" olarak adlandırılan oyunların türünü değiştirmiş ve artık oyunlar "Shank tarzı" gibi garip bir sıfat kazanmıştır.

Ardından gelen devam oyunu Shank 2 ise bana bir nebze "bu oyun tuttu, devamını getirelim" mantığıyla yapılmış gibi geldi. Öncelikle, ilk oyunda kendini hissettiren hikaye Shank 2'de neredeyse hiç bulunmuyordu. Oynanış elementleri adına da pek bir değişiklik içermeyen yapım, PC'ye mouse desteği getirmek gibi güzide bir amaç için yola çıkmış ama kontrolleri gören oyuncular adeta gamepadlerine sarılmışlardı.

Mark of the Ninja
Sonra, sanki bize oyunun tarzını anlatmak istercesine sessiz sedasız çıkageldi Mark of the Ninja. Bu sessiz çıkışın sebeplerinden biri kuşkusuz projede Electronic Arts'ın bulunmamasıydı. En sevdiğiniz oyun türleri nelerdir diye sorsalar platform ve stealth cevabını veren ben oyuna adeta yapıştım. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Mark of the Ninja son zamanlarda oynadığım en iyi platform oyunlarından biri.

We Are the Champions

Mar of the Ninja'da, Hisomu Klanı'na bağlı bir ninjayı canlandırıyoruz. Tüm macera boyunca bize eşlik edecek olan ninjanın fısıltısıyla uyandığımız yapımda, klanın saldırıya uğradığını öğreniyoruz. Ustamızdan, klanın varlığının açığa çıktığını ve bunu yapanları ortadan kaldırmamız gerektiğini öğrenen ninjamız bu noktada "The Champion" sıfatını alıyor ve klanı uğruna uzun bir yolculuğa çıkıyor.Daha sonradan dallanıp budaklanan, sürprizlerle dolu hikayenin şimdilik bu kadarını bilmemiz yeterli.