Mart ayının kazananları

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
Mart ayının kazananları
Geride bırakmak üzere olduğumuz Mart ayı içinde oyun dünyasında önemli gelişmeler yaşandı. Beklenen oyunlar bir bir raflarda yerlerini alırken; kimileri beğenildi, kimileri hayal kırıklığına sebep oldu, kimileri ise saç baş yoldurttu. Examiner sitesinin yaptığı sıralamalar şöyle:


2010 Mart ayının kazananları:


6. Final Fantasy XIII: Japonya'da yapılan resmi çıkışın ardından Avrupa ve Amerika'da da boy gösteren yapım, bu kez iki platforma birden çıkmanın avantajını kullandı ve kısa sürede 1 milyon barajını geride bıraktı.


5. Perfect Dark (XBLA: Aslında 2000 yılında Nintendo 64 konsolu için piyasaya sürülen yapım, yıllar sonrasında yeniden düzenlenmiş bir versiyonuyla Xbox 360'nın Arcade platformunda yerini aldı. Oyuncular da bu duruma kayıtsız kalmadı.


4. Pokemon HeartGold and SoulSilver: Bir yeniden yapım (remake) oyunu da Pokemon. GameboyColor'ı artık geride bıraktık, ancak Pokemon fırtınası sürüyor.


3. Battlefield: Bad Company 2: Her ne kadar Modern Warfare 2'nin rekorunun yanına bile yaklaşamasa da Bad Company 2 de büyük başarı sağladı. En basitinden Bad Company 1, 1.5 milyon satmıştı. Oysa ki Bad Company 2, daha ilk 2 haftasında 2.5 milyonu geçti bile. Ne diyelim, EA'in Call of Duty'ye sataşarak oyuncuların akıllarında iz bırakma politikası fazlasıyla işe yaramış.


2. Sega: Firma, Mart ayında iki koldan birden saldırıyor. Bir yanda Yakuza 3, diğer yanda da Renosance of Fate isimli oyunlar var. Bunlar piyasaya çıkınca, yapımcılara da para saymak kalıyor.


1. Sony: Tabii ki Sony olmasının tek önemli sebebi, bu ay içinde God of War 3'ün çıkması ve milyonlarca hayranı tarafından kapışılması. En basitinden ülkemizde bile kısa sürede 10 binden fazla satarak stokların tükendiğine şahit olduk. Kratos ve Zeus arasındaki mücadele, herkes tarafından ilgi gördü ve önümüzdeki aylarda da bu ilgi devam edecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mart ayının kazananları
İlginizi Çekebilir