Martin Eden filminin ilk fragmanı yayınlandı

Özgür Deveci 22.09.2020 - 12:04
Jack London'un aynı adlı kitabından uyarlanarak çekilen Martin Eden filminden ilk fragman yayınlandı.

2019 Venedik Film Festivali'nde gösterilmesinden bir yıl sonra, Pietro Marcello'nun usta işi İtalyan draması Martin Eden, nihayet uluslararası gösterimlerine başlıyor. 16 Ekim'de Kino Lorber'ın seçkin tiyatrolarında ve online sinemalarda gösterime açılacak Martin Eden, Luca Marinelli'yi ülkesi için siyasi olarak çalkantılı bir döneme kapılmış bir yazar olma hayalleri olan, hoşnutsuz bir işçi sınıfı olarak karşımıza çıkaracak.

Martin Eden filminin ilk fragmanı yayınlandı

Yılın en iyi filmlerinden biri olan Martin Eden, uluslararası gösterimlerine başlıyor

Pietro Marcello'nun usta işi İtalyan draması Martin Eden'dan ilk fragman yayınlandı. Yayınlanan fragmana baktığımızda Jack London'ın 1909 tarihli bir romanından uyarlanan, ancak İtalya tarihinde kışkırtıcı bir şekilde ve belirsiz bir anda yaşayan Martin Eden, büyük İtalyan klasiklerinin geleneğinde tutkulu ve büyüleyici bir anlatı freskidir. Martin (muhteşem bir şekilde kendini adamış Luca Marinelli'nin canlandırdığı), yazar olma hayallerinin onun yerine yükselmesine ve zengin bir genç üniversite öğrencisi (Jessica Cressy) ile evlenmesine yardımcı olacağını ümit eden, sanatsal özlemleri olan kendi kendini yetiştirmiş bir proleterdir. İşçi sınıfının emeğinin tatminsizliği ve burjuva başarısı, bu kuşatıcı, mükemmel bir şekilde işlenmiş gelişimle birlikte siyasi uyanışa ve yıkıcı endişeye yol açar.

Marinelli kısa bir süre önce Netflix'in The Old Guard filminde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Ünlü oyuncu Venedik'te gerçekleşen filmin prömiyerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Filmin senaristleri Maurizio Braucci ve Pietro Marcello, David di Donatello Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü kazandı. Yazarlarımız ayrıca En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dahil olmak üzere birkaç dalda da aday olarak gösterildi. Ek olarak geçtiğimiz yıl filmin Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Platform ödülünü kazandığını da belirtelim.

Son olarak yayınlanan fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2020 21:36
Kitabı o kadar sürükleyici ve doğal bir anlatıma sahipti ki bitmesin diye yavaşlamak zorunda kaldım.Genç Martin hayatla, sevdiğiyle ve sonrada kendinle mücadelesi unutulması çok zor bir hikaye ortaya çıkardı . Jack London eşsiz bir yazar. Oldukça heyecanlandım şimdiden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Martin Eden filminin ilk fragmanı yayınlandı
İlginizi Çekebilir