Netflix'in en iyi korku filmleri

Özgür Deveci 30.08.2020 - 21:23
Sinemaseverlerin uzun bir süredir gözdesi haline gelen Collider, Netflix'in en iyi korku filmlerini listeledi. Detaylar haberimizde!

Rutin olarak en iyiler listeleri yayınlayan Collider, bu seferde Netflix'te yayınlanan en iyi korku filmlerini listeledi. Yayınlanan listeye baktığımızda Tobe Hooper tarafından yönetilen ve Steven Spielberg, Michael Grais, Mark Victor tarafından yazılan 1982 yapımı Poltergeist, Leigh Whannell tarafından yazılan ve Patrick Wilson, Rose Byrne ve Barbara Hershey'in başrollerini paylaştığı Amerika ve Kanada ortak yapımı Insidious ve Thomas Harris'in aynı isimli romanından beyaz perdeye aktarılan, yönetmenliğini Jonathan Demme'nin yaptığı 1991 yapımı The Silence of the Lambs gibi bu türün önemli korku filmlerini görüyoruz. Bu arada hala izlemeyenler varsa, Sinister, Bird Box ve The Invitation filmlerini özellikle tavsiye ediyorum.

Netflix'in en iyi korku filmleri

Kuzuların Sessizliği, Ruhlar Bölgesi ve daha fazlası

Collider tarafından yayınlanan Netflix'in en iyi 22 korku filmine aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca daha önce yayınladığımız 80'li yıllarının en iyi korku filmlerine buradan bakabilirsiniz. Son olarak yayınlanan liste hakkında ne düşünüyorsunuz? Listeye sizinde eklemek istediğiniz filmler var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın.

• Candyman (2020)

Candyman, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor

• Sleepy Hollow (1999)

New Yorklu dedektif Ichabod Crane, kurbanların kafası kesilmiş hâlde bulunduğu bir dizi gizemli cinayeti araştırmak üzere Sleepy Hollow'a gönderilir.

• The Silence of the Lambs (1991)

Akademiyi başarıyla bitirmiş olan Clarice Starling artık genç bir FBI ajanıdır. Clarice, sapık bir katilin peşindedir.Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır.Bu katil, kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir sapıktır.Clarice, bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşmak gerektiği yönünde bir plan yapar.Fakat, Clarice’in Lecter’dan alacağı bilgiler güvenini kazanmasına bağlıdır.

• Poltergeist (1982)

Evlerinin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen Freeling ailesi kısa zamanda kötü günler geçirmeye başlar.Kötü Ruhlar yani hayaletler bazı özel güçlere sahip evin küçük kızı Carel Annie'yi evdeki televizyon aracılığıyla kendi boyutlarına çekerler.Artık onu kurtarmaya çalışmacak anne ve babasınındır.Ama Carel Annie için zaman gittikçe daralmaktadır.Üstelik şeytan Carel'ı etkisi altına almaya çalışmaktadır.Öfkeli hayaletler tekrar yaşama dönmek için küçük kızın gücünü kullanmak isterler.

• Sinister (2012)

Bir gerçek suç yazarının yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulması sonucunda kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun ortasında bulmasını konu alıyor.

• The Evil Dead (1981)

Baş kahraman Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye haftasonu tatillerini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u ve bir ses bandı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkisi altına gireceklerdir.

• In the Tall Grass (2019)

Bir oğlanın yardım feryatlarını duyan hamile bir kadın ve kardeşi, büyük bir çayırlık alana girer. Ancak buradan bir çıkış olamayabileceğini fark ederler.

• Insidious (2010)

Josh ve Renai, üç çocuklarıyla beraber eski bir eve taşınmış ve mutlu bir aile yaşamı sürdürmektedirler. Kaza sonucu küçük çocukları komaya girene kadar.. Ancak bundan sonra olaylar başlar. John ve Renai oğullarını açıklanamayan esrarengiz ve doğaüstü olaylardan, ötekinden kurtarmak zorundadır.

• Bird Box (2018)

Sessiz kal. Uyanık ol. Gözünü kapat. Korkunç bir güç pusudayken bir anne, çocuklarıyla tehlike dolu bir yolculuğa çıkar.

• Apostle (2018)

1905 yılında bir serseri, kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için tehlikeli bir işe kalkışır ve ücra bir adadaki uğursuz bir dinî tarikatla mücadele eder.

• The Witch (2015)

Balta girmemiş bir New England ormanının hemen dışında yaşayan ve bir cadının ailelerini lanetlediğine inanan yerleşimciler giderek daha paranoyak bir hâle gelir.

• Paranormal Activity (2007)

Genç bir çift evlerinde garip bir gücün varlığından şüphelenmeye başlıyor ve evlerini kamera sistemiyle donatıyor. İşte Paranormal Activity bu kameralara yansıyan görüntülerden oluşuyor sadece.

• Cargo (2017)

Korkunç bir salgının ortasındaki bir baba, bebek yaştaki kızına kol kanat germeye hazır birini bulmak için Avustralya yabanında bir arayışa çıkar.

• The Ritual (2017)

Münzevi bir hayat yaşamak için ormana çekilen sağır yazar, penceresinden gördüğü maskeli katile karşı canını sessizlik içinde savunmalıdır.

• 1922 (2017)

Bir çiftçi, karısını öldürdüğüne dair itirafını kâğıda döker. Ama kadının ölümü, korkunç bir öykünün sadece başlangıcıdır. Stephen King'in uzun öyküsünden uyarlandı.

• Train to Busan (2016)

Seok-woo, kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.

• Gerald's Game (2017)

Kocasının seks oyunu ters gittiğinde ıssız bir göl evinde yatağa kelepçeli kalan Jessie, çarpık vizyonlar, karanlık sırlar ve korkunç seçimlerle karşı karşıya kalır.

• Hush (2016)

Münzevi bir hayat yaşamak için ormana çekilen sağır yazar, penceresinden gördüğü maskeli katile karşı canını sessizlik içinde savunmalıdır.

• Under the Shadow (2016)

İran-Irak Savaşı sırasında, cephede olan kocasının yokluğunda kızını yetiştiren Tahranlı bir kadın, yavaş yavaş kötü ruhların iş başında olduğuna inanır.

• The Invitation (2015)

Will, eski karısı Eden'ın düzenlediği akşam yemeğine katılmayı kabul eder. Yemek sırasında eski yaralar açılacak ve yeni gerginlikler ortaya çıkacaktır.

• The Wicker Man (1973)

Polis çavuşu Neil Howie, günün birinde imzasız bir mektup alır. Bizzat kendisine gönderilmiş olan mektupta, İskoçya kıyılarındaki bir adada, 12 yaşındaki Rowan Morrison adlı bir kız çocuğunun uzun zamandır kayıp olduğu belirtilmiştir. Ancak adaya giden Howie, ada halkından hiç kimsenin bu kızı tanımadığını görünce çok şaşırır. Yaptığı araştırmalar sonunda adadakilerin kızla ilgili birşeyleri saklamakta olduğu sonucuna varır. Ada halkının paganizmden etkilenmişe benzeyen ritüeller sergilemesi, bu şüphelerini iyice artırmıştır.

• Velvet Buzzsaw (2019)

Korkulan bir eleştirmenin, soğuk bir galeri sahibinin ve hırslı bir asistanın kısa süre önce ölen bir ressamın tablolarını havada kapması korkunç sonuçlara yol açar.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2020 21:24
Bazı filmler için doğru başlık kötünün iyisi olacak. Sonuçta sadece netflix filmleri arasından iyi seçiliyor ve bu listedeki bir çok film izlenmeyecek kadar kötü.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2020 10:15
The Silence of the Lambs Netflix Türkiyede mevcut bile değil keşke izleyebilsek
taylanz
taylanz 31.08.2020 11:43
Evet netflix türkiye'de bir sürü dizi ve film yok.
Onun yerine yenge, çarşaflı beşler gibi ultra iq gerektiren bizim anlayamaycağımız türk filmleri koyuyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Netflix'in en iyi korku filmleri
İlginizi Çekebilir