1/3

Marvel Heroes İnceleme

Ceyda Doğan 30.06.2013 - 11:14
Herkes bir süper kahraman olabilir
Platformlar PC
Marvel Heroes İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Gazillion Entertainment - Gazillion Entertainment
Merlin Puanı 62
8 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%78
Artılar F2P olması, Marvel karakterlerini bir arada görmek, kolay oynanış, ara sinematiklerin çizgi roman tadında olması
Eksiler Sıkıcı savaş taktikleri, sınırlı sayıda karakterin özelleştirilmesi, yeni süper kahramanlar için büyük bir miktar parayı gözden çıkarmış olmak
Süper güçlü kahramanlar, doğaüstü bir evren ve daha fazlası... Yıllardır takip ettiğimiz Marvel kahramanlarını ve korkulu düşmanlarını bir araya getiren Marvel Heroes, yeni MMORPG oyununda beklentilerin biraz altında kalmış. Ancak söz konusu MMORPG olduğunda, ister istemez de beklentiler büyük oluyor.

Marvel Heroes İnceleme
Uzun süredir takip ettiğim MMO dünyası, Marvel Heroes ile biraz olsun renklenir diye düşünüyordum.  Beklediğimden çok daha farklı çıktığını belirtmeliyim. Favori kahramanınızla dünyayı kurtaracağınız bir gerçek ancak bu sefer biraz daha pasif bir MMORPG bizleri bekliyor.
F2P olması Marvel Heroes’u kendisine çeken sebeplerden sadece bir tanesi, ayrıca Marvel karakterlerini yönlendirmek de diğer bir artı. Marvel’ı sevenlerin bu oyundan da hoşlanacağından eminim.

Marvel Heroes’un kısaca özelliklerine değinip, sonrasında artı ve eksilerine geçeceğim.  Marvel Heroes voice chat özelliğini kendisinde barındırıyor. Ancak deneyen biri olarak söylemeliyim ki, ciddi sorunlar ortaya çıkartabiliyor. Oyun sırası kopabiliyorsunuz veya karakteriniz saçmalayabiliyor.

Marvel Heroes İnceleme
Oyunun daha giriş ekranında size birkaç tane kahraman seçeneği sunuluyor. Her hafta veya belirli günlerde kahraman seçenekleri değişiyor. Kahramanların tamamını açmak da sizin elinizde ancak oldukça pahalı olmasından kaynaklı, pek de tavsiye ettiğim bir şey değil. Bu yüzden her hafta farklı bir kahramanla oynamak daha çok işinize gelebilir. İlk kahramanınızı çok iyi seçmelisiniz, zira uzun bir süre değiştirememe ihtimaliniz de var.

Her kahramanın farklı bir özelliği var. Bunlara geçmeden önce asıl düşmanımızın kim olduğunu size anlatayım. Doctor Doom, her zamanki gibi bir süredir peşinde olduğu gücü nihayet ele geçirmiştir. Tüm dengeyi yok etmek ve tabii ki, tipik dünyayı yok etme planını aktifleştirmek için geri dönmüştür. Kötü olan herkesi tekrar kendi emri altında toplamak gibi bir amacı vardır. Bunu engellemek ise bizim ellerimizdedir ve S.H.I.L.E.D’ın bir üyesi olarak, görevimiz, gerekirse Doctor Doom’u yok etmektir.

Diablo’nun yaratıcılerından David Brevik'in işin başında bulunması, Marvel Heroes’un grafiklerinin neden tanıdık geldiğinin cevabını veriyor. Bir Diablo olması zaten beklenemez, ancak en azından insan beklentilerini biraz daha yukarıda tutuyor.