1/3

Marvel vs Capcom: Infinite

Hakan Hervenik 18.09.2017 - 18:01
Ah o taşlar bende olacaktı...
Platformlar
Marvel vs Capcom: Infinite
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom -
Merlin Puanı 82
Artılar - Kolay oynanış

- Karakter zenginliği ve uyumu

- Infinity Stone mekaniği
Eksiler - FPS düşüşleri

- Kamera açısı
Marvel ve Capcom tarihte  bir çok kere bir araya geldi. Dövüş oyunu tarihinin en bilinen serilerinden olan Marvel vs Capcom, yeni oyunu ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Birlikteliğinin 25. yılını kutlayan Marvel vs Capcom, Bu süreçte birden fazla marka ismini taşıyan oyunlar çıkardı. Marvel'ın 90'ların ortalarında artan popülaritesinden sonra bir çok insan Marvel vs Capcom dövüş oyunları ile oyun dünyasına adımını atmıştır. Basit kombo sistemi ve görsel olarak zengin özel güçler ile de yeni oyunculara rastgele tuşlara basarak iyi vakit geçirtmiştir.

Marvel vs Capcom: Infinite, iki evreni muhteşem bir şekilde bir araya getiriyor. Bir araya derken gerçekten birleştiriyor. Iron Man ve Hank  Pym'in yarattıklarına pişman oldukları Ultron, Capcom'un kötülerinden Sigma ile bir araya gelerek Ultron Sigma karakterini oluşturuyor. Oyunun yayınlanan videolarını izlediyseniz de "Birleşme" diye bir sözcük duymuş olabilirsiniz. Bu birleşme Capcom ve Marvel evrenindeki ikonik yerleri birbiri ile birleştiriyor. Ultron Sigma'nın, Reality Stone ve Space Stone'u kullanarak bir araya getirdiği bu evrenler, birbirine güzel bir şekilde adapte oluyor. Avengers Tower'ı barındıran New Your, Metro City ile birleşerek New Metro City'i ortaya çıkarıyor. Iron Man'in düşmanları hapsetmek için kullandığı ve Dormammu'nun yarattığı Dark Dimension, Capcom'un Darkstalkers oyununda bulunan Kingdom ile birleşip, Dark Kingdom'ı  ortaya çıkarıyor.

Marvel vs Capcom: Infinite
Ulron Sigma'nın iki Infinity Stone'u ele geçirmesi ile de muhteşem bir güç kazanıyor. Birbirleri ile güzel bir şekilde anlaşan kahramanların yanı sıra, kötü adamlar da bir takım şeklinde çalışıyor. Hikaye modunda zaten aralarındaki bağları ayrıntılı bir şekilde işliyoruz. Dövüş sistemi eski oyunlara göre daha basitleştirilmiş. Oyunu hiç oynamamış olan biri ve dövüş oyunları ile arası olmayan biri kolayca adapte olabilir ve görsel açıdan zengin komboları yapabilir. Bir kaç Infiniy Stone hariç diğer Stone'lar dövüşe pek de etki etmiyor. Infinity Stone'ların iki farklı özelliği bulunmakta ve bir tanesini sürekli kullanabiliyoruz.