Mass Effect 3 detaylandı

Murat Halilbeyoğlu 10.04.2011 - 18:05
Shepard ile yine ve yep yeniden
Bioware'in son zamanlarda Dragon Age'den sonraki ikinci ünlü RPG serisi Mass Effect'in üçüncü oyununun gelceği artık herkes tarafından biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Game Informer adlı oyun dergisinin bir sonraki sayısının kapağında yer aldığını belirttiğimiz oyunun detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Dergideki 12 sayfalık haberden alınan bilgilerle elde edilen bu detaylar ise şöyle:

Mass Effect 3 detaylandı
- Oyun Shepard ile Dünya üzerinde başlayacak. Bunun ME2'nin son DLC'si Arrival'dan sonraki olayları anlatmak adına bir tanıtım bölümü olacağı söyleniyor. Bölümün ortalarında ise Reaper istilası gerçekleşecek. Giriş bölümünde Shepard'ın Normandy'e kaçışı söz konusu ve bu kaçış sırasında karşılaştığı Reaper'ları yok etmeye çalışacak.
- Doğrulanan takım arkadaşları: Liara, Ashley/Kaiden, Garrus (eğer hayatta kaldıysa) ve James Sanders.
- Oyunun içinde olacakları doğrulanan ancak henüz ekibe katıp katamayacağımız konusu belli olmayan NPC'ler ise şöyle: Wrex, Mordin, Legion ve Anderson.
- Oyunda Illusive Man belirgin bir rol oynayacak ve Cerberus da Shepard'ın peşine düşüp onu öldürmeye çalışacak. Nedeni şu an için açıklanmadı.
- RPG elementleri de biraz değişmiş. ME1 gibi olmayacak ancak karakter yeteneklerinde biraz daha serbestlik olacak. Yetenek ağaçları daha geniş olacak ve güçler bir defaya mahsus olmayıp birkaç kez kullanılabilecek. Silahlar ME2 tarzında olacak ve yine eklentiler yapılabilecek.
- Artık tüm sınıflar tüm silahları engelsizce kullanabilecek ancak limitli slot'ları olacak. Sadece Soldier sınıfı tüm silahları aynı anda taşıyabilecek. Dolayısı ile büyük ihtimalle Adept, Engineer ve Sentinal iki slot'a sahip olacakken Vanguard ve Infiltrator'da üç slot bulunacak.
- Ayrıca oyunun birden faklı sonu olacak bazılar iyi bazıları kötü sonlanacak. Üstelik ekibinizde kimlerin bulunduğu ve kimlerle müttefik olduğunuz bu sonlara güçlü şekilde etki edecek.
- Oyunda multiplayer olmayacak. Firma ileriki oyunlar için bu konu hakkında kafa yoruyor ancak şimdilik bu oyun için MP yok orası kesin.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 19:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mass Effect 3 detaylandı
İlginizi Çekebilir