Mass Effect 3 için yeni detaylar

Murat Sağlam 16.05.2011 - 11:53
Savaşlar farklı, romantizm dorukta...
Mass Effect 3 yapımcısı Casey Hudson, oyunla ilgili yepyeni detayları ortaya çıkardı. Hudson, oyunun serinin önceki oyunlarıyla karşılaştırıldığında, oldukça farklı bir savaş sistemine sahip olduğunu ve bunun sebebinin de değişen oynanış ve yeni yetenekler olduğunu söyledi.

Mass Effect 3 için yeni detaylar
"Örneğin onlara savaşlarda kullanabilecekleri çok daha fazla yakın dövüş seçeneği sunduk. Bu sayede düşmanlarını istedikleri şekillerde öldürmekte serbest olacaklar. Ayrıca yeteneklerden bir tanesi de öldürdüğünüz düşmanlardan sağlık emmenizi sağlayacak." diyen Hudson sözlerini şöyle sürdürdü.

"Oyunda yer alan Mech'lerin ne kadar büyük olduğunu aşağı yukarı gördünüz. İşte o Mech'lerden bir tanesi Atlas. Atlas oldukça büyük bir Mech ve elinde de en az kendisi kadar büyük bir top taşıyor. Atlas'ı ise bir Cerberus askeri kontrol ediyor. Atlas'ı gördüğünüz zaman ilk vereceğiniz tepki eminim ki ne kadar büyük olduğuyla ilgili olacak. Bu şoku atlattıktan sonra ise onunla savaşmak için iki farklı yolunuz olduğunu anlayacaksınız."

"Bunlardan birincisi, Mech'in göğüs kafesinde bulunan ufak cam bölmenin içerisine baktığınızda göreceğiniz Cerberus askeri olacak. İsterseniz oldukça zor da olsa Atlas'ın göğüs kafesindeki cam kalkanı kırarak içerisindeki Cerberus askerini öldürebilir ve Atlas'ı etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu yolu beğenmediyseniz, Atlas ile savaşabilir ve Atlas'ı patlattığınızda içerisinden çıkan Cerberus askerinin icabına ayrıca bakabilirsiniz."

Mass Effect 3 için yeni detaylar
Bunların haricinde, oyunda yepyeni karakterlerin olacağı ve doğal olarak da yeni aşkların yaşanacağını söyleyen Hudson, yeni karakterlerin hiçbirinin aşk meşk olaylarına dahil olmayacağını, oyun içerisindeki yeni doğacak aşkların, serinin birinci ve ikinci oyunlarından beri varolan karakterler arasında geçeceğini ve bu aşklarda da ilk iki oyunda yaptığınız tercihlerin tamamen etkileyici faktör olacağını belirtti.

Mass Effect 3'e ilk iki oyunun kararlarını ve seçimlerini ekleyip, oyunda yarattıkları yansımaları gördüklerinde oldukça etkilenen Hudson, oyuncuların "Mass Effect 3'ün ilk oyunda kimseyi aldatmadığımı biliyor olması oldukça ilginç bir deneyimdi."

Mass Effect 3 için yeni detaylar
"Eğer bunu biliyorsa, doğal olarak oyundaki diğer seçimlerim de bu oyunu oldukça etkileyecek demektir. Yani Mass Effect 3'te yapacağımız seçimlere artık çok daha dikkatli yaklaşmalıyız." diye düşünerek hareket edeceklerini beklediklerini söyledi.

PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarında piyasada olacak olan Mass Effect 3, 2012 yılının ilk çeyreğine ertelenmişti.
Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 06:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mass Effect 3 için yeni detaylar
İlginizi Çekebilir