Mavi Balina şimdi de Meclis gündeminde

Hakan Hervenik 23.09.2017 - 13:32
İntihar vakaları TBMM tarafından masaya yatırıldı.

Dünya çapında gençleri intihara sürükleyen oyun olarak bilinen Mavi Balina oyunu CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından TBMM'ye sunuldu. Atilla Sertel, Blue Whale Challange'ın çocukları şiddete yönlendirdiği, intihara sürüklediği ve bilgisayar başına hapsettiği gerekçesi ile mutlaka denetlenmesi ve bu oyunu sunan sitelere erişimin derhal yasaklanması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

"Mavi balina yasaklanmalı"

Sertel, soru önergesi olarak TBMM'ye sunulan Mavi Balina için şu ifadeleri kullandı: “Yüzyılımızda yaşanan teknolojik gelişmeler neticesinde yaygınlaşan internet kullanımı ve sanal ortamlar hayatımızı belli ölçüde kolaylaştırdığı gibi beraberinde çeşitli tehlikeleri de getirdi. Geçmişte sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklara dikkat çekilirken günümüzde ‘bilgisayar oyunu bağımlılığı’ türedi. Özellikle çocuk ve gençlerimiz için büyük tehlike arz eden bilgisayar oyunu bağımlılığı üzerinde dikkatle durulması gereken bir hal aldı. Geçmişteki masum oyunların yerini şiddet içeren, çocukların ruhsal yapısını bozan ve hatta onları intihara sürükleyen oyunlar aldı. Özellikle çevrimiçi olarak oynanabilen ve oyun esnasında çocukların hiç tanımadıkları kimselerle sohbet etmesine olanak tanıyan oyunlar da ayrı bir tehlike yaratıyor. Bu sohbetler çocuk tacizine kadar gidebiliyor. Oyun ya da internet bağımlılığı nedeniyle kişilerin ve ailelerin hayatları ciddi anlamda etkilendiği gibi bu bağımlılık yüzünden toplumda son derece trajik olaylar baş göstermeye başladı. İlgili kurum ve kuruluşlar çok daha geç olmadan bu tür oyunların oynanmasına engel olmalı, çocuklara okullarda oyun bağımlılığıyla ilgili eğitim ve uyarılarda bulunmalıdır.”

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 15:50
Chp getiriyosa ampüller kesin reddeder o yasayı. Daha öncede şahit olduk bu duruma.. 15 temmuz araştırıması için önerge sundukları vakitte reddetmişlerdi. Sırf chp önerge verdi diye. Soma içinde aynı durum oldu..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2017 22:06
Bizimkiler vur deyince genelde öldürür. Bütün oyunlar yasaklanmalı derlerse şaşırmayın. Basının oyunlara karşı tutumu düşünülünce kesin zararlı zararsız tüm oyunlar aynı kefeye konur. Zaten konuşmanın sonlarında online oyunlardanda bahsedilmiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2017 21:18
Mavi balina ayağına oyun sektörünün topuğuna sıkacak kararlar almasınlar şimdi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2017 17:04
la bunu link üzerinden atıyorlar site üzerinden falan oynanmıyorki ne kafası bu milletvekillerindeki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2017 14:47
Tam komedi ya... nerdeyse bir yıldır ayyuka çıkmış yeni geliyor Meclis'e.. bizim millette böyledir.. tribünde çocuk bıçaklanır, spor yasası Meclis'e gelir... Soma da facia olur o ana kadar bir Allah'ın kulu madencilerin sorunlarını dinlemez ama facia olur madenciler gündeme gelir.. alıştık artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mavi Balina şimdi de Meclis gündeminde
İlginizi Çekebilir