McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Ersin Kılıç 24.02.2022 - 12:54
Ülkemizde de faaliyet gösteren aksesuar firmalarından McDodo'nun çıkarmış olduğu yeni aksesuarlara göz atıyoruz.

Mobil aksesuar üreticilerinden McDodo, uzun süredir Türkiye'de de ürünleri ile pazarda yer alıyor. şarj kabloları, araç aksesuarları, farklı aksesuarlar ve kablosuz şarj ürünleri ile öne çıkan firmanın yeni ürünleri de bir süre önce kullanmamız için elimize ulaştı. Biz de bu incelememizde bu ürünlere kısaca değinmek istedik. 

McDodo telefon aksesuarları inceleme

McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Mcdodo CH-4813 10W Hızlı Kablosuz Şarj Standı 

Test ettiğimiz ilk ürünlerden birisi Mcdodo CH-4813 10W Hızlı Wireless Şarj Standı oldu. Artık birçok modelin kablosuz şarj desteğine sahip olması günümüzde bu kullanımı da ön plana çıkarıyor. Kablo karmaşası olmadan masanıza koyacağınız bir kablosuz şarj standı gerçekten büyük bir kolaylık sağlıyor diyebiliriz. İşte bu modelde de ilk etapta bu avantajın kolaylığını yakalıyorsunuz fakat avantajları olduğu kadar dezavantajları da olan bir model olduğunu söylememiz gerek.

Öncelikle fiyatına göre tasarımı ve malzeme kalitesini başarılı buldum. Elinize aldığınızda o tokluk hissiyatını vermeyi başarıyor. Kablosu yeteri kadar uzun ama USB olarak micro USB başlığı kullanılmış.  Stand kısmının en güzel tarafı ister yatay isterseniz de dikey olarak kullanabilmeniz. 180 derece yatay olarak kullanabildiğiniz gibi 30 derece hafif dikey pozisyonda da telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Isı korumasına sahip olması büyük avantaj. Diğer taraftan 10 Watt olması telefonunuzu en az 3 saatte şarj edeceği anlamına geliyor. Yaptığım testlerde iPhone 11 modelini 3 saat 10 dakika gibi bir sürede 0'dan %100 oranına getirdi. Yani watt olayı biraz düşük olması bu cihazın en büyük dezavantajı. Başta da dediğim gibi fiyatına göre ise bu değerin normal olduğunun altını çizmemiz gerekiyor.

McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Çift bobinli bir tasarıma sahip olduğu için şarj noktası konusunda büyük bir problem yaşamıyorsunuz. Sağ üst köşede bir bildirim ışığına yer verilmiş. Böylelikle şarj durumunu kontrol etmek kolaylaşıyor. Fakat dikey pozisyonda telefon bu ışığı kapattığı için biraz anlamını yitirmiş. Son olarak kalın bir kılıf kullanmama rağmen şarj konusunda bir sıkıntı yaşamadığımı da belirtmem gerek. Bazı dezavantajları var fakat bunlar kaldırıldığında doğal olarak fiyatın da yükseldiğini hesap etmek gerek. Sonuç olarak uygun bir kablosuz şarj standı arıyorsanız göz atabileceğiniz bir model olmuş.

Mcdodo CA-6670 stand özellikli şarj kablosu

McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Örgülü bir yapıya sahip olan Mcdodo CA-6670 şarj kablosu özellikle stand özelliği ile öne çıkıyor. USB A olan bu şarj kablosunun Lightning kısmında özel bir tasarıma imza atılmış. Bu kısmı telefonunuza taktığınızda 60 derecelik bir açı ile telefonu tutmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu da telefon şarj olurken size daha kolay bir kullanım ya da yan tarafta ekstra bir şeyler izleme fırsatı sağlıyor diyebilirim. ya da telefonunuza bluetoth üzerinden bir kontrolcü bağlarsanız ekstra bir standa ihtiyaç duymadan çok rahat bir şekilde oyun oynayabiliyorsunuz.

2A akım ve hızlı şarj 4 desteğine sahip olan bu kablonun telefon kısmında ayrıca şarj edildiği sırada yanıp sönen bir bildirime sahip olan led aydınlatmaya da yer verilmiş. 1.8 metre uzunluğunda olan bu kablo aynı zamanda veri kablosu olarak da kullanılabiliyor. Hem malzeme kalitesi hem de kullanım kolaylığı ile fiyatı da göz önüne alındığında avantajlı bir ürün olduğunu söylemem gerek.

Mcdodo CA-6150 şarj kablosu

McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Yine örgülü bir kablo yapısına sahip olan bu modelin uzunluğu ise 1.2 metre. 2 amper hızlı şarj desteğine sahip olan bu şarj kablosunun uç kısmında da şerit şeklinde bir led ışıklandırmaya yer verilmiş. şarj sırasında yanıp sönmesi ile birlikte özellikle loş ortamlarda güzel bir görünüm sağlıyor. Malzeme kalitesi olarak kaliteli bir ürün olan bu kablo şu anda en çok kullandığım ürünlerden birisi. Bunun nedeni ise adaptör ucunun Tip-C bağlantısına sahip olması. Bilgisayarımın ön panelinde yer alan Tip-C ucu sayesinde veri aktarımı yapabildiğim gibi diğer taraftan hızlı şarj adaptörlerinde Tip-C girişinin olması da bu kabloyu avantajlı bir yapıya sokuyor. Özellikle yeni çıkan telefonlarda ve 20watt ya da 30, 40 Watt'lık adaptörlerde Tip-C girişi görüyoruz. Bu da dediğim gibi bu kabloyu daha avantajlı bir hale getiriyor. Eğer Tip-C ucuna sahip bir kablo arıyorsanız tavsiye edebileceğim bir ürün olduğunu söylemem gerek.

Mcdodo CA-6960 3in1 Şarj Kablosu

McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Mcdodo CA-6960 3in1 adından da anlaşılabileceği gibi üç farklı başlığa sahip olan bir şarj kablosu. Adaptör kısmında USB-A bağlantısına sahip olan bu kabloda örgülü bir malzeme yapısı kullanılmış. Uzunluk olarak 1.2 metrelik bir yapıya sahip olan bu kablo 3 amperlik bir akıllı şarj sistemine sahip. Yüksek amper değeri sayesinde Lightnig, Tip-C ve micro USB girişleri ile üç cihazı aynı anda şarj edebiliyorsunuz. Bu kabloda veri aktarım özelliği ise maalesef bulunmuyor.

OT-860 ve OT-873 Çeviriciler

McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları

Bu ürünler ile birlikte iki adet dönüştürücüyü de test ettik. Her ikisi de USB 3.0 destekleyen dönüştürücülerden Lightning girişini USB'ye çeviren model OT-860 ve Tip-C girişini USB'ye çeviren model ise OT-873 olarak adlandırılmış. Bu çevirici özellikleri sayesinde adaptörlerde kullanabileceğiniz gibi cihazınızın da desteklediği hemen hemen her üründe bu dönüştürücüleri kullanabiliyorsunuz. Malzeme olarak çinko alışıma sahip olan her iki ürün de oldukça kaliteli duruyor. Ayrıca taşınabilir bellek takarak dosya transferi yapabilmek özellikle iPhone kullanıcıları için büyük kolaylık sağlıyor. Bu tür bir çeviriciye ihtiyacı olan kullanıcılara kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
McDodo kablosuz şarj standı ve mobil aksesuarları
İlginizi Çekebilir