1/2

Mech Conquest (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 12.12.2013 - 15:14
Robotlar, gezegenler ve büyük savaşlar
2361 yılını düşünün, günümüzden çok çok ileri bir zamanı. Ben insanların bu yıllarda nasıl bir hayat yaşayacaklarını hayal bile edemezken, HourBlastGames bu yıllarda geçen bir oyun tasarlamış durumda. Günümüz şartlarına göre düşünecek olursak eğer o vakitlerde insan ırkının bile olmayacağına dair tahminler yürütmek mümkün. Fakat Mech Conquest'te insan ırkı hala yaşıyor ve teknolojinin en ileri seviyesine geçmiş durumda.

Mech Conquest (Mobil İnceleme)

Gezegenler arasında büyük bir savaş

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte tabii ki insanlar dünya dışına çıkıp daha farklı gezegenlere dadanmış durumdalar. Sonuçta evren keşfetmek için sonsuz bir alanı sunuyor bizlere. Bizlerde 2300'lü yıllarda bu alanları keşfe çıkıyoruz ve farklı gezegenlerde farklı hayatlar kurmaya başlıyoruz. Tabii teknoloji her yerde gelişmiş olduğundan dolayı bizler gezegenleri keşfedip ele geçirmeye uğraşırken başka insanlarda bunu yapmaya çalışıyor. Hal böyle olunca ortaya uzay savaşları çıkıyor. İşte Mech Conquest tam olarak bu anlamda bir mobil oyun.

Mech Conquest'in değindiği nokta ise robotlar. Oyun içerisinde robotlar ile savaşlarımızı yapıyoruz. Bu robotları kendi zevkimize göre kişiselleştirip, içerisindeki pilotu güçlendirebiliyoruz. Robotlarımız kendi kendine çalışmıyor, onları kullanan bir de pilotlarımız var. Bu pilotlarda kişisel özelliklerine göre ayrılıyorlar. Kendi bildiği yetenekleri robot ile birlikte uygulayan pilotlar savaşlarda en büyük rolü oynuyor.

Mech Conquest (Mobil İnceleme)
Oyun içerisinde komutan görevini üstleniyoruz ve emrimizdeki pilotları ve diğer kişileri yönetiyoruz. Bir uzay gemisine sahibiz ve bu uzay gemisindeki her bölümden biz sorumluyuz. Maden yapma, depolama ve araştırma gibi birimlerin hepsini biz yönetiyoruz. Yalnız başına savaşan bir komutan olmak yerine bir birliğe katılıyoruz ve o birlik adı altında kendi robotlarımızı yönetiyoruz.