1/3

Medal of Honor: Warfighter

Fuat Alpay 28.12.2012 - 15:52
Keskin sirke küpüne zarar
Aşağıda yer alan "Medal of Honor: Warfighter" hakkındaki güzel inceleme yazısı, spider-carnage nick'li okurumuz Fuat Alpay tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın

Yapımcı:
Danger Close
Yayıncı: Electronic Arts
Türü: FPS
Çoklu Oyuncu: Var
Platform: PC - PS3 - XBox 360

Artılar:
Mükemmel ses efektleri ve müzikler, ara sahnelerin kalitesi, araç kullanma dinamikleri
Eksiler: Alışkın olduğumuz sıkıcı oynanış, klişe konu, tam anlamıyla propaganda olması, Project Honor saçmalığı

Grafik: 75
Ses: 80
Oynanış: 70
Genel Puan: 75

Ders 1: Mükemmel Bir Seri Nasıl Yok Edilir
"Nerede o eski oyunlar"  demekten alıkoyamıyor insan kendini. Mesela Medal of Honor' un geçmişine baktığımızda durumunun günümüzle uzaktan yakından alakası kalmadığını fark ediyoruz. Medal of Honor' un ilk oyununu ele alalım misal. PS1' in en kıymetli oyunlarından biriydi ve karşısında az vakit harcamamıştım. Allied Assault zamanının en iyi FPS oyunuydu ve sıkı bir nostalji isteyenlerin hala en iyi duraklarından biridir. Ek paketleri de ayrı bir güzeldir. Pacific Assault' taki atmosfer ve takım ruhu ise günümüz oyunlarında hala yakalanabilmiş değil. Airborne ise bence çok fazla hakkı yenen bir oyundu. Paraşüt kullanımını FPS türüne kazandırması bile yeterliydi. Fakat kendinden önceki oyunların bir nebze de olsa gerisinde kaldığı da bir gerçekti.

Medal of Honor: Warfighter
Black Ops 2 Wins... Fatality!
Takvimler 2010' u gösterdiğinde ise yeni Medal of Honor' u gördük. Normalde Modern Warfare serisinden pek hoşlanmayan biri olarak, ben bile oyunu Modern Warfare klonu olmakla suçladım. "Modern savaştan biraz da biz nasiplenelim" mantığıyla yapılan, Frostbite 2' yi kullanmasının dışında hiçbir özelliği ortalamanın üzerine çıkamayan bir oyun oldu. Nitekim genel ortalama olarak 70 puanı tutturabilen yapım tozlu raflardaki yerini aldı.

Geçtiğimiz sene Activision' ın altın yumurtlayan tavuğu Call of Duty serisine karşı Battlefield 3' ü çıkaran Electronic Arts, Modern Warfare 3' e karşı gerek grafikleriyle, gerek teknolojisiyle, gerek multiplayer modu ile üstün gelmişti. Bu sene ise Black Ops 2' ye karşı Warfighter ile ayakta kalmaya çalışan Electronic Arts, maalesef mağlubiyetini ilan etmiş durumda.