Medal of Honor'da Taliban'ın olmaması gerekirdi

Murat Halilbeyoğlu 14.01.2011 - 14:53
Danny Bilson, bu fikirden baştan beri rahatsızmış.
THQ'nun patronu Danny Bilson, EA'nın son Medal of Honor oyununa Taliban'ı eklenmesi fikrine baştan beri karşı olduğunu açıkladı.

Ekim ayında piyasaya çıkan oyunun tek kişilik modunda Taliban'ı oyunun içerisine ekleyecekti, ancak EA son dakikada yaptığı bir fikir değişikliği ile çoklu oyuncu moduna Taliba adını çıkartıp "Opposing Force" (karşı Güçler) olarak değiştirmişti.

Medal of Honor'da Taliban'ın olmaması gerekirdi
Zamanında EA'da da yöneticilik yapan Bilson "Ben Taliban'ı ilk baştan oyunun içine koymazdıum" diyerek kararı eleştirdi.

Bilson aynı zamanda yeni gelecek olan Homefront oyununun konusunun Kuzey Kore ve Amerika savaşı ile ilgili olmasının Kore'nin yakın zamanda güneyi ve kuzeyi ile arasında yaşadığı gerginlikle bir alakası olmadığını belirtti. Bilson, Homefront'un MoH ve Dice'ın Battelfield oyunlarından epey farklı olacağını belirtti.

"BattleField'da Amerika, Orta Doğu Birliği ve Çin gruplarından hangisini seçerseniz seçin çok problem teşkil etmiyordu çünkü oradaki olayın hepsi hayal ürünüydü. İşin gerçeklik tarafında durduğunuzda - ki bu gerçek hiçbir şekilde spekülasyon olarak kirletilemez- insanlar başka insanların kollarında ölüyorlar. Ben oyunlarımı ciddiye alıyorum. Bu yüzden onları oynaması eğlenceli çünkü onları önemsemenizi sağlıyoruz. Açıkçası ben Taliban olarak oynamak istemem" şeklinde açıklamada bulun Bilson'ın şu sıralar Irak savaşını konu alan bir oyun yapımına başladığı dedikoduları da ortalıkta dolaşıyor.

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Medal of Honor'da Taliban'ın olmaması gerekirdi
İlginizi Çekebilir