Medya:"Ouya berbat!" Ouya:"O daha nihai ürün değil ki!"

Murat Halilbeyoğlu 9.04.2013 - 15:49
Bir hayalin çöküşü mü, yanlış anlaşılma mı?
Herkesin merakla beklediği Ouya bildiğiniz gibi bu ay, Kickstarter kampanyasına destek verenlere erkenden gönderildi.

Resmi olarak haziran ayında çıkacak olan bu Android konsolu herkesten önce deneme fısatı bulanlar oldu ve ne yazık ki ilk izlenimler o kadar da iç açıcı değil.

Ouya'nın destekçilerinden bir tanesi de The Verge sitesi oldu ve sitenin konsol incelemesi eleştiriden geçilmiyor. Buna göre konsolda donanım kalitesi, arayüz, oyun yükleme süreci, uygulama satın alma mekanizması ve mevcut yazılım seçimi gibi pek çok konuda hata mevcut.

Diğer başka bir incelemede ise Engadget sitesi konsolun kumandasında bulunan ve adamı hasta eden priz kapaklarından, yapışkan analog tuşlarından, kontrolör ve cihazlar arasındaki lag probleminden ve yazılımdan şikayetçi.

Medya:"Ouya berbat!" Ouya:"O daha nihai ürün değil ki!"
Kısacası Ouya'nın neredeyse her şeyi bir problem gibi.

İşte bütün bu eleştirilerin üzerine Ouya'dan bir cevap geldi. Firma bu ürünlerin ilk gönderim ürünleri olduğunu ve medyanın bu ürünleri nihai kullanıcı ürünleri olarak görmemesi gerektiğini açıkladı.

Ouya ayrıca konsoldaki sorunların resmi çıkış tarihine gelindiğinde ortadan kalkmış olacağını ve zaten o ilk gönderimlerin bir anlamda test amacı ile dağıtıldığını belirtti.

"Ouya'nın inceleme için gönderilecek ürünleri mayıs ayının ortasında çıkacak, ancak o zaman tam bir müşteri tecrübesi yaşayabileceksiniz ve inceleme yazınızı konsolun çıkış tarihine yetiştirebileceksiniz."

"Şunu açıklığa kavuşturalım ki Ouya henüz hiç bir yayın kuruluşuna inceleme amacı ile ürün gönderimi yapmamıştır. İnternette gördüğünüz tüm incelemeler bireyler tarafından, destekleri sayesinde alınmış erken gönderim ürünlerinin incelemesidir." 
Yorumlar 25
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 19:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Medya:"Ouya berbat!" Ouya:"O daha nihai ürün değil ki!"
İlginizi Çekebilir