Mercenaries 2: World in Flames yıkılıyor!

Can Güler 3.06.2010 - 12:31
Mercenaries 2: World in Flames yıkılıyor!

Mercenaries 2: World in Flames yıkılıyor!

Platform: 360, PC, PS3, PS2
Dağıtımcı: EA
Yapımcı: Pandemic
Çıkış tarihi: 2008'in ilk çeyreği

Mercenaries 2 yaklaşırken, oyunla ilgili daha fazla ayrıntı da gün ışığına çıkıyor. Next Generation'ın izlenimlerine göre "World in Flames", teknik ya da görsel anlamda incelediğinde olması gerektiği kadar etkileyici gözüküyor. Ekranda gördüğünüz her şey, her yapı, yıkılıp parçalanmaya müsait görünüyor. Muhtemelen oyundaki her ayrıntı, yakılıp yıkılmak için yaratılmış. Bazı anlarda, sanki evlerle değil de domino taşlarıyla karşı karşıya olduğunuzu hissedebilirsiniz.

Tabii bu yıkım genel olarak olması gerektiği gibi, hatta bazen oldukça etkileyici biçimlerde gerçekleşiyor: köprülerin desteklerini göçertiyor, ağaçları ateşe verebiliyor, evleri havaya uçurup koca bir şehri yerle bir edebiliyorsunuz. Ancak bütün bu patlamaların, çarpışmaların ve çatışmanın ortasında, can sıkıntısı yaratabilen "ben bunları daha önceden de görmüştüm galiba" hissine kapılabilirsiniz.

Bununla birlikte daha önce görmediğiniz bazı detaylara rastlamanız da odukça muhtemel. Ucunda manyetik bir vinç bulunan helikopterinizle dev bir kamyonu havalandırıp bu ilginç manzaranın keyfini çıkarırken, kamyon avare füzelerden birkaçına hedef olmadan hemen önce, büyük bir yükseklikten dağ yamacını bütün heybetiyle boylayabiliyor.
Oyundaki davranışlarınıza ve seçtiğiniz görevlere bağlı olarak kendinize beş farklı türden düşman ya da dost edinebilirsiniz. Pandemic hikayenin de ilk oyuna göre geliştirildiğini iddia ediyor.

Görevler ana hikaye etrafında gelişiyor, ama yan olarak size uygun bazı küçük çarpışmalara girip görevleri yerine getirebilirsiniz. Söz konusu beş grup, "People's Liberation Army of Venezuela" ve büyük petrol şirketleri. Her birinin kendine özgü araçları ve oyun boyunca yaşanan olaylara dair politik duruşları mevcut. Mercenaries 2'nin bu politik evreni içinse Venezuela seçilmiş durumda. Bunun temelinde dünyayı olduğundan daha renkli gösterme çabası da yatıyor. Oyun bir başka aksiyon oyunu olan "Just Cause'dan" aşina olduğumuz bazı parlak yeşil ve mavi tonlarıyla önceki oyundan da daha çekici duruyor.

Mercenaries 2: World in Flames yıkılıyor!

Şimdilik Mercenaries 2 için bundan daha fazlasını söylemek zor. Oyunun adından da anlaşılacağı üzere, öncelikli hedefiniz para kazanmak. Bunu yaparken de neyi neden yaptığınıza fazla dikkat etmeden, ortalığın altını üstüne getirmeye odaklanacaksınız. Daha fazlası için 2008'i bekliyoruz.

KAYNAK
Mercenaries 2: World in Flames yıkılıyor!
next-gen.biz


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mercenaries 2: World in Flames yıkılıyor!
İlginizi Çekebilir