Mercury Research: AMD Pazar payını kaybediyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Mercury Research: AMD Pazar payını kaybediyor

Mercury Research: AMD Pazar payını kaybediyor

Son olarak birkaç gün önce iSuppli’nin pazar araştırmacıları AMD’nin pazardaki payının düşmesinden bahsettikten sonra şimdi Mercury Research’ın analistlerinin bu trendi doğrulayan sonuçları da açıklandı.

Buna göre pazar payı geçen yılın sonundaki % 25 üzerindeki rekor yükseklikten % 18,7’ye düştü. Intel ise yüzde altı büyüyerek yine % 80 payına ulaştı. Fakat rakamlar işlemci üreticilerinin OEM müşterilere gönderdiği birimlere dayanıyor. AMD en çok % 8 ile masaüstü işlemcileri sahasında kayıp yaşadı. Sunucu işlemcilerinde bu sayı % 7 oldu; taşınabilir sahasında ise % 4’lük bir kayıpla en az zarar alındı. Gerçekten satılmış sistem rakamlarına bakıldığında fark, % 2 ile Intel lehine ortaya çıkıyor.

Rakamlar Mercury Research tarafından doğrudan yayınlanmadılar, biraz daha dolaşarak yatırım bankası JPMorgan üzerinden umuma açıklandılar. Banka geçtiğimiz sene AMD’ye kredi vermişti ve böylelikle ATi’nin devralımı finanse olmuştu. Borçları kapatabilmek için AMD, sınai yatırımcılara iki milyar ABD Doları yüksekliğinde dönüşümlü borç vermek istiyor.

Mercury Research’ün çalışanlarından Dean McCarron ayrıca geleceğe dair birkaç yorumda bulundu. iSuppli’nin analistleri gibi o da yılın üçüncü çeyreğinde çıkacak dört çekirdekli işlemci Barcelona’da şu anki durumdan kısa vadeli bir kaçış görmüyor. Sunucu işlemcilerinin etkisi, teslim edilen birimlerdeki % 5’in altındaki payla oldukça düşük, ki Barcelona gibi üst uç modeller pazarda çok daha ufak bir paya sahipler.

KAYNAK : www.computerbase.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 05:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mercury Research: AMD Pazar payını kaybediyor
İlginizi Çekebilir