1/3

Merlin Müzik #12

Özgür Yıldız 22.05.2012 - 18:05
Nostalji ve hüzün dolu bir Merlin Müzik.
Bu hafta biraz nostaljik biraz da hüzün dolu bir Merlin Müzik'le karşınızdayız. Haberlerden önce hemen haftanın albümüne geçelim.

Merlin Müzik #12
Lynyrd Skynyrd - (Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd)
Bu haftaki seçimimiz, isminin nasıl okunacağını pek fazla insanın bilmediği, halbuki ilk albümlerinin isminin yukarda da okuduğunuz gibi "Lenırd Sıkinırd okunur" adını taşıdığı Güney Rock müziğini 70'lerde popüler hale getiren Lynyrd Skynyrd'ın ilk albümü.

İlk olarak 1964 yılında "Noble Five" (Kutsal 5'li) adı altında Florida'da ortaya çıkan grup, ilk albümleriyle büyük bir çıkış yaşamış, fakat en iyi zamanlarında yaşadıkları uçak kazasında 3 üyesini kaybetmişti.

İlk albümleri Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd'la country, blues, rock ve hard rock akımlarını birleştiren grup, albümdeki "Free Bird", "Simple Man" ve "Tuesday's Gone" gibi şarkılarla da ününe ün kattı.

En iyisi sizi "Free Bird" şarkısıyla başbaşa bırakalım ve geri kalanını kendiniz keşfe çıkın.


Gelelim haftanın haberlerine:

Black Sabbath geri döndü!

Metal müziğin büyükbabaları diyebileceğimiz Black Sabbath, orijinal kadrosuyla grubun evi denilebilecek olan Birmingham'da sahne aldı. 19 Mayıs'taki konserde 18 şarkıyla 4 bin kişinin karşısına çıkan Sabbath, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İşte efsanevi grubun tekrar bir araya geldiği geceden "Iron Man" performansı.