1/2

Merlin Müzik #14

Özgür Yıldız 28.12.2013 - 17:17
Haftanın albümü ve müzik haberleri
Haftanın en önemli müzik haberleri ve haftanın albümünü sizlere sunduğumuz Merlin Müzik, bu hafta da dopdolu. İşte haftanın albümü ve ardından önemli gelişmeler.

Rage Against the Machine - Rage Against the Machine


Merlin Müzik #14
Politik olarak aktif olan nadir gruplardan biri olan Rage Against the Machine (Makineye Karşı Öfke), ilk albümünü 1992 yılında piyasaya sürdü. Kendi adlarını taşıyan albüm, bir nevi "Rap Metal" tarzını da oluşturan en önemli albümlerin başında geliyor. Günümüzde Limp Bizkit ve Linkin Park gibi Nu Metal akımının kökenini oluşturan Rap Metal, RATM'ın da neredeyse ana akım olarak benimsediği bir tür. Bunu da 92 tarihli albümde görmek mümkün.

Siyasal içeriğe sahip olan albümde özellikle sosyal adaletsizlik konusuna değinen "Bombtrack", kurumsal ırkçılık ve polis şiddetinden bahseden ve belki de RATM'ın en çok bilinen single'ı "Killing in the Name", hükümetin insanları basın yoluyla kontrol ettiğini ima eden "Bullet in the Head" ve ABD hükümetinde bulunan ırkçılık hakkında yazılmış olan ve çoğunuzun "The Matrix" filminden hatırlayacağı "Wake Up" gibi unutulmaz hitler bu albümde yer alıyor.

Grubun vokali Zack de la Rocha'nın başarılı vokali ve şarkıların öfkeli, bir o kadar da anlamlı sözleriyle birleşince, elinizde patlamaya hazır bir bomba gibi duran bir albüm ortaya çıkmış.

Rolling Stone dergisinin "En iyi 500 albüm" listesine 368 sıradan giren, "Ölmeden önce dinlemeniz gereken 1001 albüm" kitabında yer alan "Killing in the Name", günümüzde pek bulunmayan cinsten bir albüm.

Küçük bir not olarak albümün kapağındaki fotoğrafta, 1963 yılında Vietnam'da hükümetin Budizm karşıtı yönetimini protesto etmek için kendini yakan bir rahipin yer aldığını da söylemeden geçmeyelim.

Gelelim haftanın önemli gelişmelerine

Elton ve Jack'ten ortaklaşa çalışma

Müzik ikonu Elton John ve The White Stripes'tan tanıdığımız Jack White, "American Epic" isimli bir program için çalışmaya başlayacaklarını doğruladılar.

Merlin Müzik #14
Ünlü yönetmen Robert Redford ve BBC'nin yapımcılığını üstleneceği program, 6 bölüm boyunca Blues müziğin tarihini anlatacak. Hatta program için Elton John'ın, Bessie Smith ve Louis Armstrong gibi isimlerin kayıt yaptığı orijinal makinede bir kayıt yaptığını ve Jack White'le bu kaydı gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakalım proje nasıl olacak.