1/2

Merlin Müzik #17

Özgür Yıldız 28.12.2013 - 17:17
Haftanın albümü ve önemli haberleri
Haftanın önemli müzik haberleriyle karşınıza çıktığımız Merlin Müzik'te bu hafta da önemli gelişmeler yer alıyor. Ancak öncesinde haftanın albümünü tanıyalım:

Merlin Müzik #17

Metallica - S&M

Bu hafta sizlere belki de birçoğunuz defalarca dinlemiş olduğu bir albümden bahsedeceğiz. 21-22 Nisan 1999 tarihlerinde düzenlenen iki konserden derlenen şarkılardan oluşan Metallica'nın "Symphony" ve "Metallica" kelimelerinin baş harflerinden oluşan S&M albümünü anlatalım. O dönem Lars Ulrich, Kirk Hammett, James Hetfield ve Jason Newsted'den oluşan Metallica, farklı bir yöne gitmiş ve San Francisco Senfoni Orkestrası'yla birlikte ortak bir proje planlamışlardı. Grup şarkılarını Senfonik bir müzik eşliğinde seslendireceklerdi.

Uzun süren bir hazırlığın ardından kompozisyonla oluşturuldu ve hem orijinal Metallica şarkıları, hem de konsere özel hazırlanan ve senfonik yapısı ön plana çıkacak olan yeni bir şarkı da yazıldı.

İki diskten oluşan albümde, Metallica'nın artık neredeyse her konserinin başlangıç müziği olan "Ecstasy of Gold", enstrümental bir Metallica efsanesi haline gelen "The Call of Ktulu", "Master of Puppets", "The Memory Remains", "Bleeding Me", "The Outlaw Torn" ve "One" gibi unutulmaz Metallica şarkılarının senfonik versiyonları yer alıyor. Ayrıca konsere özel olan ve belki de defalarca dinlediğim "No Leaf Clover" da bulunuyor.

Her şarkının neredeyse orijinalinden tamamen farklı bir hisle sunulduğu albüm, Metallica'nın belki de yaptığı en doğru işlerden biri. Dinlemediyseniz, hemen albümü bulun ve dinleyin. Daha önce dinlediyseniz, belki de şimdi tekrar hatırlamanın tam zamanı.

Size güzel bir kıyak geçip tüm konserin YouTube'da yer alan videosunu da ekleyelim dedik.


Şimdi haftanın haberleri:

Metallica Avrupa tur tarihlerini açıkladı


Metal müziğin ikonlarından Metallica, Avrupa'da düzenleyeceği "Metallica by Request" turunun tarihlerini açıkladı.

Ne yazık ki 15 konserlik turda henüz Türkiye için bir tarih verilmiş değil. Turun tarihleri ise şöyle:

05/28 - Helsinki, Finland - Beach Sonisphere
05/30 - Stockholm, Sweden - Gardet Royal Park
06/01 - Oslo, Norway - Valle Hoven Sonisphere
06/03 - Horsens, Denmark - Gaol
06/04 - Hamburg, Germany - Imtech Arena, Sonisphere
06/05-08 - Nurburgring, Germany - Rock Am Ring
06/06-09 - Nuremberg, Germany - Rock Im Park
06/09 - Landgraaf, Netherlands - Landgraaf Pink Pop
07/01 - Rome, Italy - Rock In Rome Sonisphere
07/03 - Werchter, Belgium - Rock Werchter
07/04 - Basel, Switzerland - St. Jakobspark Sonisphere
07/06 - Knebworth, England - Knebworth Park Sonisphere
07/08 - Prague, Czech Republic - Aerodrome Festival
07/09 - Vienna, Austria - Krieau Rocks
07/11 - Warsaw, Poland - National Stadium Sonisphere

Def Leppard stüdyoya giriyor


Def Leppard'ın kanser savaşını kazanan gitaristi Vivian Campbell, hem solo albümü hem de Def Leppard'ın yeni albümü için stüdyoya girmeye hazırlanıyor.

Yakın bir zamanda attığı Facebook post'unda Campbell, "Yeni bir rock albümü yapıyorum" dedi. Post'ta aynı zamanda Def Leppard için de şarkı yazdığını belirten Campbell, Şubat ayında grup için stüdyoya gireceğini de belirtti.