1/2

Merlin Müzik #19

Özgür Yıldız 28.12.2013 - 18:40
Haftanın albümü: Back in Black
Her hafta olduğu gibi bu hafta da haftanın albümü ve öne çıkan müzik haberleriyle karşınızdayız.

Merlin Müzik #19
AC/DC - Back in Black

Bu hafta bir grubun 7. albümüyle bile tekrar büyük bir başarı yakalayabileceğini göreceğiz. Bahsettiğimiz grup, Hard Rock denince akla ilk gelen ve konserleriyle günümüzde hala stadyumları dolduran AC/DC. Grubun 21 Temmuz 1980'de çıkardığı "Back in Black" isimli albüm, aynı zamanda grubun ölen eski vokali Bon Scott'ın yerine Brian Johnson'la birlikte çalıştıkları ilk albüm olma özelliğini de taşıyor.

Ancak albümün asıl özelliği, bugüne kadar en çok satan 4. albüm ve en çok satan hard rock albümü olması olarak görülüyor.

"Hells Bells"le başlayan albümü, yavaştan hızlıya doğru bir şekilde sağlam gitar riff'leriyle sizi etkisine alıyor. Özellikle Iron Man 2'den hatırlayacağınız "Shoot to Thrill" sizi tam hava sokuyor. Albümle aynı isimdeki şarkı "Back in Black"ten özellikle söz etmemize gerek yok. Zaten dinleyince ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Albümün son parçası "Rock and Roll Ain't Noise Pollution"da ise grup, bir nevi Rock müziği sevmeyenlere bir mesaj verir nitelikte.

Albüm özellikle Rock müziğe ilgi duymayan kitleleri bile eğlendirme yeteneğine sahip. Zaten bu yüzden oldukça fazla satmış ve AC/DC'nin ününe ün katmasını sağlamıştır.

Sizleri her ne kadar bu albümden olmasa da, AC/DC'nin bir başka şarkısı "Thunderstruck"la başbaşa bırakıyoruz.



Eski Metallica basçısından Lady Gaga'ya övgü


Metallica'nın eski basçısı Jason Newsted, son dönemde kendi grubu "Newsted"le ilgileniyor. Geçtiğimiz gün kendisiyle yapılan bir röportajda Black Sabbath, Rush, Slayer ve Gov't Mule gibi gruplardan nasıl etkilendiğiyle ilgili konuştu.

Newsted bununla birlikte Muse, Kings of Leon ve Lady Gaga'nın şarkı sözü yazmakta oldukça başarılı olduğunu da belirtti. Basçı Lady Gaga'nın müziğini pek sevmese de şarkı sözlerinin melodik olduğundan söz etti.

Eski Metallica basçısı yeni grubuyla olan ilk albüm çalışması "Heavy Metal Music"i 6 Ağustos'ta çıkarmıştı.

Judas 2014'te dönüyor

Judas Pries yeni albümüyle 2014'te dönüyor. Yeni yıl mesajıyla birlikte yeni bir stüdyo kaydı gerçekleştireceklerinin müjdesini veren grup, son olarak Ağustos ayında şarkı yazmayı bitirdiklerini belirtmişti.

Grubun son stüdyo albümü "Nostradamus", 2008 yılında Epic Records'dan çıkmıştı.