Meross akıllı lamba inceleme

Ersin Kılıç 23.04.2023 - 22:04
Meross akıllı lamba, ambiyans ışığı ve akıllı priz gibi ürünleriyle test masamızın yeni konuğu oluyor.

Son dönemde birçok firmanın akıllı ev aletleri konusunda farklı ürünleri ile karşılaşıyoruz. İşte bu firmalardan birisi de Meross. Meross akıllı lamba dışında termostot, priz, ambiyans ışığı gibi ürünlerle ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Biz de bu içeriğimizde firmanın akıllı lamba, akıllı ambiyans ışığı ve akıllı priz ürünlerini inceleyeceğiz.

Öncelikle detaylara geçmeden önce tüm ürünlerde Apple Homekit, Google Asistan, Amazon Alexa ve SmartThings desteği bulunuyor. Fakat ben bu testlerimi iPhone 14 ile yani Apple Homekit üzerinden yaptım. Zaten sistem tam uyumlu çalıştığı için birazdan detaylarını da anlatacağım şekilde kendi uygulamasına bile gerek duymadım diyebilirim. Bu notu ekledikten sonra detaylara geçelim.

Meross akıllı lamba inceleme

Meross akıllı lamba inceleme

Meross akıllı lamba

Meross Wi-Fi ambiyans ışığı (MSL 420)

Öncelikle en dikkat çeken ürünlerden biri olan MSL420 olarak kodlanan Wi-Fi ambiyans ışığına bakalım. WLAN üzerinden de kontrol edilebilen bu ambiyans ışığının en sevdiğim noktalarından birisi Apple Home ile uyumlu bir şekilde çalışması.

Bu sayede bir iPhone modeli kullanıyorsanız başka bir uygulamaya gerek kalmadan Home uygulaması içerisinden bu ışıkla ilgili tüm özelleştirmeleri yapabiliyor ve akıllı aydınlatma sağlıyorsunuz.. Ayrıca denetim çubuğundaki kısayol sayesinde ışığı anında açıp kapatma şansınız da oluyor. Ben bu şekilde kullanıyorum, özellikle çekim yapacağım anlarda arka plana renk verdiği gibi çok hızlı bir şekilde ışığa müdahale edebilmem en sevdiğim özelliklerinden biri oldu.

Meross akıllı lamba inceleme

Meross akıllı lamba

Cihazın tasarımına baktığımızda oval ve üst kısmında hafif basık bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Ürünün 3'te 2'lik kısmı ışık olarak ayrılmış. Alt tarafta elektrik girişini yaptığımız kısım içe doğru gömük ve bir kablo yuvası ile düz zemine tam oturması sağlanmış. 

Cihazın üzerinde aynı zamanda bağlantı yaparken senkronizasyonu da sağladığımız Wi-Fi tuşu dışında bir açma kapama tuşu yer alıyor. Bu tuşa uzun süre bastığınızda açıp kapama işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Fakat tek bir kere basarsanız ışık modları arasında geçiş yapıyor. Burada sekiz farklı ışık yer alıyor ve her bastığınızda geçiş yapıyorsunuz. Böylelikle uygulama hatta telefona bile gerek kalmadan kullanım sağlanmış.

Meross akıllı lamba

Meross akıllı lamba

Tabi hazır renkler böyle olsa da Google asistan ve Amazon Alexa desteğine de sahip olan bu ambiyans ışığının renklerini telefonunuzdan çok daha fazla özelleştirmek mümkün. Home uygulamasından ya da Meross'un kendi uygulamasından bu özelleştirmeleri yapabiliyorsunuz.

Uygulamada farklı hazır renkleri görüyorsunuz. Bir hazır rengin üzerinde düzenle dediğinizde ise RGB renklerden dilediğinizi seçiyor aynı zamanda sıcaklık ya da parlaklık ayarını da yapabiliyorsunuz. Meross MSL 420 modeli benim hem çekimlerde hem de günlük kullanımda severek kullandığım bir model oldu.

Meross Akıllı Led Ampul (MSL 100)

Meross akıllı led ampul

Meross akıllı led ampul

MSL 100 kodlu akıllı led ampul ise yine Wi-Fi özelliğine sahip. Tıpkı MSL 420 modelinde olduğu gibi Apple Home uygulaması ile tam uyumlu olarak çalışıyor. 2700 kelvin yumuşak ışık sağlayan akıllı ampul modeli aslında tasarım olarak klasik ampul hatlarına sahip. Hani birine göstersen, muhtemelen normal bir ampul zanneder. Fakat özellikleri ile tabi ki klasik ampullerden daha yetenekli.

Bu ampul de Apple Homekit dışında ayrıca Amazon Alexa, Google Asistan ile tam uyumlu çalışıyor. tabi bu sefer RGB yerine tek renkli bir model var karşımızda. 810 lümen olan bu model 6W elektrik tüketimine sahip. Firmanın RGB modelleri olsa da MSL100 modelinde sadece sarı ışık yer alıyor.

Meross akıllı led ampul

Meross akıllı led ampul

Bu noktada kullanım tercihinin ön plana çıktığını söylememiz lazım. Ben mesela sarı ışık sevmeyenlerdenim, genelde beyaz ışık tercih ediyorum. O yüzden yaklaşık iki haftalık test sürecinde yoğun bir şekilde kullandıktan sonra kaldırmak zorunda kaldım. Çünkü çalışma odamda aynı zamanda çekim yaptığım için tonlama ayarı olarak kullandığım tepe ışığımın da beyaz olması gerekiyordu.

Dediğim gibi bu tamamen tercih meselesi ama benim gibi sarı ışık sevmiyorsanız bir masa lambası olarak kullanmak çok daha avantajlı olabilir ya da farklı akıllı ampul çeşitlerine göz atabilirsiniz. Unutmadan uygulama üzerinden ampulün parlaklık ayarını da yapmak mümkün. Tamamen açtığınızda odanızı baya aydınlatıyor, en kısıkta ise hoş bir loş ışık veriyor diyebilirim. Özellikle çekimler için arka planda hafif loş ışıkta, belki bir abajurla çok daha güzel bir şekilde kullanılabilir.

Meross akıllı priz (MSS120)

Meross akıllı led ampul

Meross akıllı priz

Son olarak MSS 120 numaralı akıllı Wi-Fi prize bakalım. Akıllı prizler özellikleri dışında hele ki sahip oldukları akım koruma yapısı ile son derece önemli. Bu priz de tıpkı diğer modellerde olduğu gibi Apple Homekit, Amazon Alexa ve Google Asistan ile tam uyumlu çalışıyor. Meross uygulaması dışında yani Android ya da iOS bir model kullanıyorsanız oradan da kontrol edebiliyorsunuz. 

Aynı zamanda akım koruma özelliği bulunan olan bu modelde iki priz yer alıyor. Prizin yan tarafında açma tuşuna ve gösterge ışıklarına yer verilmiş. Özellikle bu ışıklı kullanımı çok beğendim. İki tane yarım daire ile açma tuşunun etrafı çevrilmiş. Çünkü uygulama üzerinden bu prizlerin elektriğini kesebiliyorsunuz. Bu da bildirim ışığına yansıyor. 

Meross akıllı led priz

Meross akıllı priz

Ayrıca bu priz için zamanlayıcı özelliğine de yer verilmiş. Yani ayarlamayı yaptıktan sonra belli bir süre sonra gücün kesilmesini sağlayabiliyorsunuz. Özellikle kahve makinesi ya da benzer cihazlarda süper bir çözüm sunuyor. Çünkü prizin devreye gireceği zamanı da ayarlamak mümkün. Bu sayede sabah kalktığınızda ya da uzaktan kontrol özelliği sayesinde dışarıdan eve doğru geliyorken, siz müdahale etmeden kahveniz sıcak bir şekilde tam da istediğiniz saatte hazır olabilir. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
Meross akıllı lamba
İlginizi Çekebilir