1/2

Metal Gear Rising: Jetstream (DLC İnceleme)

Mert Günhan 29.04.2013 - 17:59
Bir hayat felsefesi olarak savaş
2013’ün en iyi aksiyon oyunlarından biri Metal Gear Rising: Revengeance adını daha bir süre duyurmaya kararlı.

Oyun çıktığı vakit Revengeance’ın diğer karakterleriyle ilgili indirilebilir içeriklerle hikayenin bilinmeyen kısımlarını görebileceğimizi biliyorduk, bu indirilebilir içerik serisinin ilki Jetstream Sam ise gerçekten benim uzun süredir en heyecan yaptığım DLC olayı oldu diyebilirim.

Fakat ufak bir not düşeyim, bu yazıyı eğer Revengeance’ı bitirmediyseniz kesinlikle okumayın, oyunun hikayesi ile ilgili bilmek istemediğiniz şeyleri öğrenebilirsiniz.

Metal Gear Rising: Jetstream (DLC İnceleme)
Jetstream Sam, Revengeance’ın en çok sevilen karakterlerinden birisiydi şüphesiz. Özellikle oyunun sonunda yaptığı fedakarlık ile gözümüze giren ve diğer karakterlerden daha farklı bir yapıya sahip olduğunu bize kanıtlayan Sam, Revengeance’ın ana hikayesinde öğrendiğimiz kadarıyla Brezilyalı bir kılıç ustası. Brezilya'da babasından kılıç ustaları arasında yasak olan "Uradachi" tarzını öğrenerek geliştiren Sam, kendisine kötü bir şöhret edinmiştir.

Brezilya’da babasından kalan kılıcını sırtlanan ve sebebi açıklanmayan bir intikam görevine atılan genç kılıçşör, Brezilya favelalarında halka kök söktüren uyuşturucu mafyasını çökertmiş ve adalet dağıtmak için dünyayı dolaşmaya başlamıştır.

Babasının kılıcını alıp Yüksek Frekanslı hale getiren ve kendisine cyborg modifikasyonları yaptıran Sam, World Marshall’ı yok etmek için  Denver’a gider, böylece olaylar gelişir.


Metal Gear Rising: Jetstream (DLC İnceleme)
Jetstream Sam’in hikayesi gerçekten enteresan, mekan olarak hikaye Denver’da geçiyor ve daha önce Raiden ile oynadığımız yerleri tekrar geziyoruz, tabii farklı bir hikayeyle.

Özellikle orijinal hikayeye pek çok gönderme var, bu oynarken ufak tebessümlerde bulunmanıza yol açıyor. (Raiden’ın Denver çıkışında bulduğu mavi motorsikletin hikayesini merak ettiyseniz sevinebilirsiniz)  Bunun dışında oynanış olarak favori cyborg ninjamızdan biraz daha mekaniklere sahip kendisi.

Ninja ve Samurai ayrımını biliyorsanız, öyle bir ayrım var diyebilirim. Sam Samurai olduğu için daha yavaş bir karakter, efsanevi kılıcı ile çok ciddi hasarlar verebiliyor düşmanlarına. Kare tuşuyla hafif kılıç darbelerinizi kullanabiliyorken, üçgen ile kılıcınızı şarj edip anında adam öldüren tehlikeli charge saldırılarına sahipsiniz.