1/4

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Tayfun Erkan 23.06.2014 - 18:32
Big Boss geri dönüyor!
Metal Gear Solid ismini neden bilmiyorum ama ne zaman okusam, tüylerim diken diken oluyor ve bir anda kendimi boşluğa düşmüş hissediyorum. Çıktığı her platformda başarısını net bir şekilde gösteren MGS serinin yeni üyesi Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ile Big Boss'un belki de hikayesiyle maceramız son bulacak. Geçtiğimiz mart ayında piyasaya çıkan Ground Zeroes, her ne kadar kısa ve pahalı fiyatı ile tepki görse de The Phantom Pain'in giriş niteliğinde olması, görsel sunumu ve birçok yenilenmiş özellikleriyle neler yapabileceğini bir nevi göstermişti.

Son yayınlanan E3 2014 videosuyla birlikte ağızımızın suyunu akıtan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain yenilikçi yapısıyla bu sefer bizlere neler sunacak? Oyunun hikaye hakkındaki daha detaylı bilgileri daha önce yaptığımız ilk bakış yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Öncelikle Metal Gear Solid V The Phantom Pain bir açık uçlu dünya ile seri de ilk defa bir değişime gidiyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Playstation 2 döneminde çıkmış olan Metal Gear Solid 3 her ne kadar açık dünya bir oyun olarak görünse de, konsolda yaşanan bazı kısıtlanmalardan dolayı Kojima bir türlü istediğini gerçekleştirememişti ve artık MGS V: The Phantom Pain, gelişen teknolojiler sayesinde, Kojima-san yıllardır yapmak istediğini yeni nesil konsollarda gerçekleştiriyor.
Harita olarak yapım, Ground Zeroes'un tam 200 katı daha büyük olacak. Harita da serbest olarak üslerin içerisine sızacağız. Sızdığımız andan itibaren askerleri sorgulayıp gerekli bilgileri alacağız. Tabii bahsettiklerimiz, bu kadar kolay olmayacak. Ground Zeroes'ta bildiğiniz gibi açık dünya oynanışına sahip olduğu için düşman askerlerinin görüş açısı inanılmaz derecede yüksekti. The Phantom Pain'in haritasının devasa büyüklüğünün olacağını varsayarsak, MGS'deki gizlilik elementlerinin bizleri zorlayacağını anlayabiliriz.