Metaverse reklam firmaları göz hareketlerimizi takip edecek

Murathan Özlü 20.01.2022 - 17:49
Metaverse reklam firmaları, Metaverse evrenlerine girmek için kullanacağımız cihazlar ile göz ve vücut hareketlerimizi takip edip ona göre reklam yerleştirecek.

Metaverse reklam firmaları, Facebook'un kendi Metaverse'ü için toplayacağı biyometrik datayı Metaverse içerisinde reklam vermek için kullanabilirler. Türkçe karşılığı için öneri de verilen Metaverse kavramı gündemden düşecek gibi gözükmüyor. Sosyal Medya devi Facebook'un, vücut dilimizi ve göz hareketlerimizi dikkatle takip etmek istemesinin gerçekçiliği arttırmak için olduğunu düşünenler kadar, firmanın iyi niyetinden şüphelenenler de var.

Metaverse reklam firmalarının yeni gözdesi olabilir

En başta yalnızca headsetler ile tanıtılan Metaverse tecrübesini daha da gerçekçi hale getirmek için sanal gerçeklik eldivenleri, göğüs etrafına sarılacak manyetik sensörler gibi yeni parçalar sanal gerçekliği arttırmak için tanıtılmıştı. Ancak Facebook gibi bütün kullanıcı bilgilerini satmaya meyilli bir firmaya tabi ki güvenmeyen insanlar da çok.

Metaverse reklam firmaları
Hem dünyadaki büyük firmaların hem de ülkemizdeki "Metaverse'den arazi satın alma" furyasını duymuş olabilirsiniz. Firmalar şimdiden Metaverse içerisinde ekonomik bir ekosistem yaratma çabası içine girmiş durumdalar. Kullanıcıların vücut dilini takip ederek devamlı reklam sağanağına tutabilecekleri ifade ediliyor.

Metaverse, Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik, insanoğlunun gelişimindeki  bir sonraki adıma sıçrayış olabilecekken umalım ki belden altı gözükmeyen avatarlarımız ile tüketim ve reklam sağanağına tutulacağımız ikinci bir evren olarak kalmasın.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 22:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2022 07:44
Telefonlarınızı atın, görüntü veya ses alan hiçbir cihaz kullanmayın abiler. Matrix is here. :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.01.2022 19:12
metaverse yani türkçe anlamıyla legal soygunluk :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metaverse reklam firmaları göz hareketlerimizi takip edecek
İlginizi Çekebilir