Metro: Exodus Enhanced Edition, PC ve yeni nesil için duyuruldu

Ersin Kılıç 16.02.2021 - 11:37
Metro Exodus oyununun tamamen Ray Tracing özellikler ile bezeli yeni sürümü PC platformunun yanı sıra Playstation 5 ve Xbox Series X için duyuruldu.

Serinin yapımcısı olan 4A Games yaptığı açıklama ile Metro Exodus oyununun tamamen Ray Tracing özelliklere sahip olan yenilenmiş sürümünü PC platformunun yanı sıra yeni nesil konsollara, yani Playstation 5 ve Xbox Series X'e duyurdu. Ayrıca PC ve konsol sürümünün arasında nasıl bir farklılık olacağına dair bir tablo da yayınlandı.

Metro: Exodus Enhanced Edition duyuruldu

Öncelikle oyunun Xbox Series S versiyonunu hakkında bilgi verelim. Metro: Exodus Enhanced Edition sürümünün PS5 ve XSX sürümleri 4K 60 FPS değerinde çalışacak. Oyunun Xbox Series S sürümünün ise 1080P çözünürlük ve 60 FPS olarak çalışacağı açıklandı. Oyunun bu yenilenmiş sürümünde tüm indirilebilir içerikler de yer alacak. Ayrıca ışın izlemeli ışıklandırma (ray traced lighting) ve küresel aydınlatma (global illumination) gibi RTX teknolojileri oyunun tüm sürümlerinde yer alacak.

Yeni nesil konsolların en önemli avantajlarından birisi de bildiğiniz gibi yükleme süreleri. Kaplamaların 4K olarak yeniden işleneceği oyunda yükleme sürelerinde de çok daha hızlı bir geçiş ile karşılaşacağız. Xbox tarafında ses konusunda konsolun yeniliklerine sahip olan oyun ayrıca PS5'in en büyük kozu olan Dualsense özelliklerini de içerisinde barındıracak.

Bu yenilenmiş sürümün PC tarafında geçtiğimizde ise RTX destekli bilgisayarların hedef alındığını görüyoruz. Tüm RTX özelliklerini bünyesinde barındıran oyunda ayrıca NVidia'nın DLSS 2.0 gibi teknolojileri de bulunacak. Zaten PC ve konsol karşılaştırması için yayınlanan tabloya baktığımızda PC tarafında DLSS 2 ve geliştirilmiş ışın izlemeli yansımalar özelliklerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Bu tabloya aşağıdan göz atabilirsiniz. Son olarak PC versiyonu bahar aylarında çıkacak oyunun konsol sürümünün ise sene sonuna doğru geleceği belirtilmiş. Oyunu daha önce alanlar için ise bu yenilenmiş sürümün bedava olacağını hatırlaralım.

Metro: Exodus Enhanced Edition, PC ve yeni nesil için duyuruldu

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 12:38
pc fiyatı artmasında rtx kartım yok zaten beni çok etkilemez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2021 17:52
Tam ne zaman ps5 oynicaz metro exodus yüklu ps5 yükselticezmi direk
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2021 16:13
dlss 2.0 vs RT feflection konsolda hala eksik - pc eğer paran varsa hala en iyi tercih
Kalan Karakter: 300 Gönder
Metro: Exodus Enhanced Edition, PC ve yeni nesil için duyuruldu
İlginizi Çekebilir