1/2

Metro: Last Light

Mahmut Saral 18.10.2011 - 11:51
Son ışık, son umut!
Çernobil, yıllar önce hayatımızı kararttı. Etkileri hala sürüyor. İnsanlık tarihinde yer etmiş önemli felaketler, genellikle oyun ve film sektörlerine ilham kaynağı olabiliyor. Bu bağlamda Ukrayna'dan ilk yükselen çığlık, GSC Game World'e aitti. Geliştirdikleri Stalker serisi, kesinlikle son yılların en iyi atmosfere sahip oyunlarından bir tanesi. Günümüze daha yakın bir zaman diliminde ise, 4A Games çaldı kapımızı. Bu arkadaşlar, Stalker'ın geliştirici ekibinden ayrılarak bu stüdyoyu kurduklarında henüz Stalker piyasaya çıkmamıştı bile. Bayağı yetenekli insanlarmış doğrusu, bazı problemlere rağmen Metro 2033 gayet sağlamdı. Özellikle atmosfer ve görsellik dallarında dilden dile dolandı, büyük bir ilgiyle karşılaştı ve şimdi ise, Metro Last Light selamlıyor bizi...

Moskova'nın üzerindeki ölümcül zehirler daha da tehlikeli artık. Metro ağındaki yaşam imkanları giderek azalırken, zorlu düşman faktörü hem tür, hem de boyuta göre çeşitlenmeye devam ediyor. Metro Last Light, aslında Metro 2034 olarak duyurulmuştu. İsminin sonradan değişmesinin sebebi ise, Dimitri Glukhovsky tarafından kaleme alınan aynı isimli romanın bu yeni oyunda söz sahibi olmaması. Metro 2033'ün hemen ardından başlayan senaryo, yine ilginçtir belki, ama Dimitri Glukhovsky'nin katkılarıyla hazırlanıyor.

Metro: Last Light
Moskova, bu mevsimde çok güzel olur(du)

Artyom isimli karakteri kontrol edecek ve Moskova metro hattına geri döneceğiz. Yer yüzeyi birbirinden tehlikeli yaratıklarla kaplı. Yer altında ise, her an her şey olabilir. Bir sızma da gerçekleşebilir, insanlar arasında toplu katliam da yaşanabilir. Zira Metro Last Light'ta, geriye kalan insan nüfusu arasında çeteleşmelerin, daha da kötüsü iç savaşların yaşandığına tanıklık edeceğiz. Peki biz hangi tarafta yer alacağız? Henüz detay verilmiş değil, ancak karakterimizin çok özel olduğu söyleniyor. Tabii özel olması, hata yapmayacağı anlamına gelmiyor ve yapılan her hata, senaryonun gidişatına, sonrasında da oyunun finaline etki edecek. İyi veya kötü?

Metro 2033, çizgisel bir ilerleyişe sahipti. Zaman zaman büyük haritalara ayak basmamıza rağmen, genelde dar koridorlarda ilerleyip duruyorduk. Yapımcılar, bu kez oyunculara daha fazla özgürlük sunulacağının altını çiziyor. Özellikle dış mekanlarda, yani Moskova sokaklarında daha fazla vakit geçireceğiz. Bunun için yeni ekipmanlara ihtiyacımız olacağına göre, 4A Games de bunları bize verecektir.