1/2

Metroid: Other M

Özgür Yıldız 20.10.2010 - 17:55
Bu M başka M
Platformlar Wii
Metroid: Other M
  • Yapımcı - Yayıncı Team Ninja - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 78
Artılar Savaş sistemi çok eğlenceli. Platform ve FPS arasında geçiş başarıyla kotarılmış.
Eksiler Geçilemeyen ara sahneler. Kaplamaların kalitesi düşük. Senaryo biraz basit kalmış.
İlk olarak 1986 yılında oyuncularla NES platformunda tanışan Metroid, en son 2007 senesinde karşımıza bir FPS olarak çıkmıştı. Daha önceleri platform oyunu olarak milyonların kalbini çalan Metroid serisi, son oyun Metroid: Other M’le birlikte bu iki oynanışı birleştiriyor.

Bayan karakter iş başında

Bu sefer bayan kahramanımız Samus Aran’ı hareketli bir hikaye bekliyor. Serinin eski oyunlarından daha çok aksiyon tabanlı bir oyun olan Metroid: Other M, serinin asıl elementlerinden vazgeçse de bu boşlukları doldurmayı başarıyor. Hikayemizde Samus, uzay gemisiyle galaksinin en ücra köşelerinde gezinirken yakınında bulunduğu bir başka gemiden yardım çağrısı alıyor. Hikayemiz biraz tipik olsa da oyunda büyük bir yer kaplıyor. Özellikle ara sahnelerin hikayeye katkısı yadsınacak gibi değil. Ayrıca bu sahnelerde ilk defa Samus’un sesini de duyma şerefine erişiyoruz.

Metroid: Other M
Yenilenmiş savaş mekanikleri gibi bir çok özellikler de oyunu oldukça eğlenceli bir hale sokuyor. Oyunun başından itibaren küçüklü büyüklü bir çok düşmanla karşı karşıya geliyorsunuz.  Metroid: Other M’i oynamaya başladığınızda kontrollerin anlatıldığı kısa bir girişten sonra 3 boyutlu bir çevrede buluyoruz kendimizi. Zaman zaman TPS, zaman zaman bir platform oyununa dönüşen Metroid, en ilginç özelliğini ise istediğiniz zaman FPS açısına geçebilme yeteneğiyle sunuyor. WiiMote’unuzu yatay konumda tutarak bir gamepad gibi oynadığınız zaman bir platform oyunu haline dönen Metroid: Other M, WiiMote’u dik konuma getirdiğinizde ise bir FPS halini alıyor. Bu özellik isteğe bağlı olsa da, oyun bu iki mod arasında gidip gelmenizi istemesiniz de sağlıyor.

Otomatik hedefleme

Oyunu platform modunda oynarken, hedefleme otomatik olarak hallediliyor. Genel olarak kolunuzdaki lazer ve füzeleri kullanmanıza rağmen, bazı durumlarda yakın dövüşe de girmeniz gerekebiliyor. Ancak yakın dövüş kontrolü esnek değil. Sadece bir iki hareketi siz düşmanınızın yanındayken gerçekleştirebiliyorsunuz. Düşmanlardan ve özellikle boss’lardan kaçmak içinse dodge özelliğini kullanmanız gerekiyor. Bu özellik çoğu zaman ölümcül bir önem taşıyor. Çünkü boss’lar size vurduklarında çok fazla can götürebiliyor.