METUTECH-ATOM'da staj imkanı!

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
METUTECH-ATOM'da staj imkanı!
Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetlerin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen “ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren ilk ve tek ön-kuluçka merkezidir. Türkiye ve Dünya’da animasyon ve oyun teknolojileri konusunda uzmanlaşmış ve ülke ekonomisine yüksek katma değer üreterek katkıda bulunan bir çekim merkezi olma amacıyla 2008’in Mayıs ayında kurulan METUTECH-ATOM, 650 başvuru arasından seçtiği 40 girişimciye, eğitimden danışmanlığa, teknik ve fiziksel altyapıdan finansal ile pazarlama desteklerine kadar pek çok imkanı sunarak, yeni bir sektör oluşturma çabalarıyla birlikte oyun ve animasyon fikri olan girişimcilerin risklerini azaltmayı birinci öncelik olarak belirlemiştir.

Dünyada 45 milyar dolarlık bir hacme sahip oyun sektöründen ülkemizin de mevcut potansiyeli ölçüsünde pay alabilmesini amaçlayan METUTECH-ATOM, içerisinde yer alan girişimci grupların sadece Türkiye’de değil, dünyada da söz sahibi olabilecek marka ve geliştirme süreçlerine dahil olabilmesini amaçlamaktadır. Bu noktada, ilgili alanlarda ticarileştirilebilecek iş fikrine sahip ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcileri pek çok farklı değerlendirme aşamasından sonra, merkezde veya network içerisinde yer vererek destek olmaktadır.

2009 yılı boyunca açtığı staj ve iş pozisyonlarıyla pek çok başvuru alan METUTECH-ATOM, gündelik oyunlardan, animasyona; 2 ve 3 boyutlu görseller ile oyun motorlarından, web tabanlı oyunlara; eğitim amaçlı interaktif ortamlardan, reklam ve pazarlama uygulamalarına kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren girişimci gruplardan oluşmaktadır. METUTECH-ATOM’da çalışacak öğrenci ve mezunlar, hem yaratıcı yönlerini ortaya koyabilecekleri rahat bir ortamda disiplinlerarası uyum içinde çalışmayı öğrenecekler, hem de teknik ve iş geliştirme konularında tecrübe ve yetkinliklerini artırma imkanı bulacaklar.

Herhangi bir üniversite ya da bölüm sınırlaması olmadan; grafik tasarım, modelleme, animasyon, yazılım ve iş geliştirme alanlarında çalışma imkanı sağlayacak olan METUTECH-ATOM pozisyonlarına başvurular 22 Mart Pazartesi günü 17.30’a kadar devam edecek. Başvurular, CV, niyet mektubu ve önceki projeleriyle birlikte METUTECH-ATOM’a e-mail yoluyla ulaştırılabilecek. Görsel tasarım alanında başvuranların önceki çalışmalarını içeren demo reel ve portfolyolarını da göndermeleri gerekmektedir. Başvurulmak istenen ilan kodlarını belirtmeden yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvuru sürecinin ardından, uygun bulunan adaylarla iletişime geçilecek ve birebir mülakat gerçekleştirilecek. Ardından bahar ve/veya yaz dönemi için kabul edilen adaylara ulaşılacaktır. METUTECH-ATOM 2010 Bahar ve Yaz pozisyonlarına BURADAN ulaşabilirsiniz:

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 18:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
METUTECH-ATOM'da staj imkanı!
İlginizi Çekebilir