1/2

Michael Jackson: The Experience

Erkut Köse 8.12.2010 - 17:02
Yeteneklisiniz Türkiye!
Platformlar NDS, PSP, PlayStation 3, XBox 360, Wii
Michael Jackson: The Experience
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft Montreal - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Müzik
Merlin Puanı 75
44 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%87
Artılar Michael Jackson deneyimini yaşamak. Güzel şarkı seçimleri. Sekiz kişiye kadar oynama imkanı.
Eksiler Her kesime hitap etmiyor. Dans hareketleri çok basit kalmış. Az sayıda şarkı bulunuyor. Bazı figürler gerçek Michael Jackson’ı yansıtmıyor.

Onu anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Yaptığı her hareketi olay, yaptığı her dans figürü fenomenhaline dönüşmüş, şarkıları ise listeleri altüst etmiş biriydi Michael Jackson. Thriller’ın da hala dünyada en çok satan albüm olduğunu unutmayalım. Beş kardeş olan Michael Jackson’ın müzik macerası, babalarına ait gitarı, gizli bir şekilde bulup çalmalarıyla başladı. Önce duruma sinirlenen babası, oğullarının yeteneklerini gördüğünde resmen büyülenmişti. Basın ne kadar Diana Ross'un keşfettiğini düşünse de, Michael Jackson’daki yeteneği ilk keşfeden kişi babasıdır.

Beş müzisyen kardeş, önce The Jackson 5 isimli grupları ile müzik dünyasına atıldı. Daha sonra Michael Jackson gruptan ayrıldı ve kişisel albümlerini piyasaya sürdü. Yaptığı her işte en iyi olmak isteyen mükemmeliyetçi biriydi. Belki de onun danslarını bu kadar mükemmel kılan da budur. İtiraf edelim oyunda dahi olsa hiçbirimiz tam olarak Michael Jackson gibi dansedemeyiz, ama o duyguyu yaşamak bile oldukça heyecan verici bir deneyim.

Kralımız çok yaşa!

Dans temalı oyunumuzun içine girdiğimiz zaman karşımıza üç adet seçenek çıkıyor, dans etmek, eğitim videolarını izlemek ve ayarlar. Tahmin edeceğiniz gibi oyunumuzun ana bölümü dans etme bölümü, buradan istediğimiz şarkıyı seçip dansımıza giriyoruz. Tüm şarkıların listesini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Dans ettiğimiz zaman, puanlarımıza göre eğitim videoları açılıyor. Bu videolarda hangi şarkıda nasıl dans etmeniz gerektiği, danslara nasıl hazırlanmanız gerektiği gibi şeyler gösteriliyor. Ayarlar menüsünde ise şarkı sözlerinin yazıp yazmaması, yardımcı işaretlerin açık olup olmaması gibi küçük birkaç ayar daha mevcut. Tabii biz dayanamayıp direkt dans etmeye gidiyoruz. Kaşımıza 27 adet şarkı çıkıyor. Yine de bence olması gereken birkaç şarkı daha vardı. Mesela "Scream, I want you back, She drives me wild, Why you wanna trip on me, Jam" gibi şarkılar da oyunda mevcut olsaymış çok daha iyi olurmuş diye düşünüyorum. Herneyse bunlar da bize yeter diyoruz ve şarkımızı seçip dansa başlıyoruz.

Kim olduğunu bil

Başlamadan evvel ister Michael Jackson, istersek de dansçısı olabiliyoruz. Tabii bu seçenek aynı zamanda zorluk seviyesini de ayarlıyor. Toplamda sekiz kişiyle birlikte oynamamız da mümkün. Burayı da atlatıyoruz ve başlıyoruz. Önce Michael Jackson beliriyor, sonra dansçılar. Yan tarafta yapacağımız hareketler geliyor, bu hareketler ekranın yukarısındaki yuvarlağa geldiği an yaparsak en iyi şekilde kotarmış oluyoruz. Ayrıca yine ekranın yanında yaptığımız hareketlerin puanlarının hesaplandığı bir çizelge var. Buradan kaç puan yaptığınızı, kaç yıldız kazandığınızı görebiliyorsunuz.