Microsoft açıkladı, Skype günlük kullanımı 40 milyona ulaştı

Berat Darıcı 31.03.2020 - 10:25
COVID-19 sayesinde Skype ve Microsoft Teams'dne sık sık bahsetmeye başlayan Microsoft, yeni kullanım oranlarını tüketiciler için açıkladı.

Microsoft, tüketiciler için Microsoft Teams ve Skype için yeni bilgiler paylaştı. Skype aylık kullanıcı sayısı %70 arttı, günlük kullanım sayısı da 40 milyonu geçti. Microsoft Teams son dört ay içerisinde %110'luk artış elde ederken Skype üzerinden yapılan çağrıların uzunluğu aylık %220 artmış durumda. Yeni Office özellikleri duyurulurken devam eden ve ülkemizde en hızlı yayılan COVID-19, insanları evden çalışmaya zorluyor. Microsoft ise rakiplerine oranla artan, bana göre geçici talebin üstesinden çok iyi gelmekte.

Devam etmeden önce bu artışların firmalar için elbette iyi gibi gözüktüğü düşünülebilir. Fakat bu durumun geçici olduğunun bilinmesi ve geçici olarak ani yükselişten kaynaklı kalıcı yatırımlar yapılması aslında firmalar için zararlı bir durum. Diğer taraftan yeni bulunan koronavirüs türlerinin ilerleyen zamanlarda yeni salgınlara sebep verebileceği ihtimali artık kalıcı olarak bu tür salgınlar için tüm dünyanın daha iyi hazırlıklar yapması gerektiğini ortaya koyuyor.

Microsoft açıkladı, Skype günlük kullanımı 40 milyona ulaştı

Microsoft'un söylediğine göre şimdiye kadarki en hızlı büyüyen iş uygulaması olan Microsoft Teams, son kullanıcılara da yayılarak işletmelerin ilerisine açılmak istiyor. Microsoft Ekim 2011'de 8,5 milyar karşılığında Skype'ı satın almış ve yazılımı diğer tüm yazılımları ile uyumlu çalışacak hale getirmişti.

Pandemi sebebiyle evde kalmanın zorunlu olduğu bölgelerde artış %775 seviyelerine kadar ulaşmış durumda. Hastalığın etkisi Microsoft Teams, Xbox Game Pass, Xbox Live ve Mixer hizmetlerinde de rekor kullanıcı sayıları şeklinde görülüyor.

Yazılım devi Ağustos 2015 tarihinden beri Skype'ın kullanım oranlarıyla alakalı bir bilgi paylaşmamıştı. Fakat dünyada yaşanan son gelişmeler ile şirket özellikle Skype ve Microsft Teams'den sıkça bahseder oldu.

Microsoft  taleble baş edebilmek için yeni yollar deniyor

Firma yaptığı açıklamada "Özel oyuncu resimlerini, kulüp resimlerini ve kulüp arka planlarını karşıya yükleme olanağını geçici olarak devre dışı bıraktık." dedi. Güncellemeler artık yoğunluğun az olduğu saatlerde veriliyor. Geçtiğimiz günlerde Sony, Amazon, Youtube ve Netflix gibi firmalarda benzer kısıtlamalara gitmişti. Microsoft uygulamalarındaki otomatik kontrol sisteminde de değişikliğe gidiyor. Artık mesajlamaların karşı taraf tarafından görülüp görülmediği gibi bilgiler daha yavaş kontrol edilerek bant genişliğinde rahatlama sağlanmaya çalışılıyor. Skype'ı buradan indirebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft açıkladı, Skype günlük kullanımı 40 milyona ulaştı
İlginizi Çekebilir