Microsoft Activision Blizzard alımının ardından gözler Bobby Kotick'te

Murathan Özlü 18.01.2022 - 19:43
Microsoft Activision Blizzard'ı satın aldığını açıkladı, gözler ise firmanın şu anki CEO'su Bobby Kotick'in üzerinde, son söz artık Kotick'de olmayacak.

Oyun tarihinn en önemli satın almalarından biri gerçekleşti ve Microsoft Activision Blizzard'ı bünyesine kattı. 68.7 milyar dolar karşılığında Xbox bünyesine katılacak olan Activision-Blizzard'ın şu anki CEO'su Bobby Kotick'in geleceği en büyük soru işaretlerinden biri. Oyun basınından Daniel Ahmad'ın twitter paylaşımına göre geçiş sürecinin tamamlanması yaklaşık bir yıl alacak.

Microsoft Activision Blizzard'ı bünyesine kattı, Bobby Kotick gündemde

Activison-Blizzard'ın şu anki CEO'su Bobby Kotick, anlaşma süreci sona erene kadar firmanın başında kalmaya devam edecek. Ancak Kotick artık son söz sahibi olmayacak.

" Bobby 30 yıldır olduğu gibi Activision-Blizzard'ı yönetmeye devam edecek" ifadelerini kullanan bir Microsoft yetkilisi sözlerine şöyle devam ediyor " Bobby ve Phil el ele vererek bu geçiş sürecinin olabildiğince sorunsuz geçmesine odaklanacaklar. Ardından Activision-Blizzard yönetimi Phil Spencer'a rapor verecek."

Microsoft Activision Blizzard

Bobby Kotick, Activision-Blizzard'ın aylardır içerisinde bulunduğu sıkıntılı sürece "göz yuman yönetici" olmakla suçlanıyor. Kotick'in, firmaların birleşiminden sonra ki geleceğine dair bir açıklama yok ancak Kotick'in bir noktada firmadan ayrılması bekleniyor. Ancak bu durum gerçekleşse bile  şu an değil, sürecin tamamen sona ermesinin ardından gerçekleşecek.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.01.2022 11:19
Bu malumlardan herşey beklenir. Belki blizzard ı karıştıranlar da bunlar. Nokia yı da farklı yuttular. Farklı şirketleri farklı yuttular. Her yol var bunlarda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2022 21:33
Kotick'in bu seneki kazancı 156 milyon dolar, Microsoftun göndereceği ilk isim kendisi olacak. Bir süre açıklamazlar bunu ama kafası uçacak ilk kişi Kotick.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2022 21:32
Daha iyi oyunlar ve Call of dutyler görebiliriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2022 20:50
adam zaten 700 sülalesine yetecek serveti yapmış gitse ne olur. içine ettikten sonra. umarım oyun toparlansın baksana şu aşşağıdaki gülüşe adam ne üttüm sizi diyor senelerce. şimdi milyar dolarlık yatında viskisini yudumlarken yorumları okur artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Activision Blizzard alımının ardından gözler Bobby Kotick'te
İlginizi Çekebilir