Microsoft Edge Canary'e geçmişi dışa aktarma özelliği geliyor

Taylan Bal 12.08.2023 - 11:15
Microsoft Edge Canary, tarayıcı dünyasına yeni bir özellik getiriyor ve hatta Google Chrome'un henüz sahip olmadığı bir özellikle dikkat çekiyor.

Windows 11 ve diğer platformlardaki Canary sürümü artık tarama geçmişinizi bir CSV dosyası olarak dışa aktarma seçeneğine sahip olacak. Bu özellik, Microsoft Edge'in ana sürümleri arasında geçiş yapmayı daha da kolaylaştıracak.

Microsoft Edge Canary tarama geçmişini dışa aktarma imkanı sunulacak

Neowin ve Leopeva64 tarafından fark edilen bu özellik, şu anda Microsoft Edge Canary sürümü 117.0.2026.0'da A/B testlerine tabi tutuluyor (şu anda bizde görünmüyor).

Bu sürümü yükledikten sonra tarayıcının menü çubuğundaki üç nokta menüsü altında tarama geçmişini dışa aktar seçeneğini hemen görebilirsiniz. Aynı zamanda edge://history adresi üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Buradan tarama geçmişinizi nereye kaydetmek istediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca, tarayıcının simgesine sağ tıkladığınızda özellikleri değiştirmek suretiyle özelliği manuel olarak etkinleştirmenin alternatif bir yolu bulunuyor. Ek olarak Neowin, dosyayı açık bir Microsoft Edge penceresinin üzerine sürükleyebileceğinizi ve tarayıcının bunu içe aktaracağını da açıklıyor.

Verileri dışarı aktarma seçeneği beklenmeyen bir gelişme

Bu özellik oldukça büyük bir gelişme, çünkü tarayıcılar genellikle diğer web tarayıcılarından tarama geçmişi getirme seçeneği sunarlar. Ancak verilerinizi dışa aktaramazsınız. Genellikle tarama verileri tarayıcı içinden, Edge'de Microsoft Hesabı üzerinden, Chrome'da Google Hesabı üzerinden, Safari'de Apple Hesabı üzerinden veya Firefox'da Firefox hesabı üzerinden senkronize edilir. 

Microsoft'un, çevrimdışı senkronizasyon dışında da kullanıcıları tarama verilerinin kontrolünü sağlaması büyük bir adım. Çünkü bu görev için Microsoft'a daha az bağımlı olmanız anlamına gelir. Edge'i yeni bir PC'de kullanmaya başlamak isterseniz, bu CSV dosyasını dışa aktarabilir ve ardından yeni PC'nizde içe aktararak taramaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Ancak biraz beklemeniz gerekebilir. Microsoft Edge Canary, yeni özelliklerin oyun alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bu, özelliğin Edge'in kararlı sürümüne gönderilip gönderilmeyeceği anlamına elbette gelmiyor fakat ne olup ne olmayacağını birlikte göreceğiz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Edge Canary'e geçmişi dışa aktarma özelliği geliyor
İlginizi Çekebilir