Microsoft Flight Simulator için VR desteği 23 Aralık'ta

Berat Darıcı 2.12.2020 - 11:08
Microsoft Flight Simulator VR güncellemesi Oculus Vive, Valve Index ve HTC dahil çoğu cihazı kapsayacak. Güncelleme 23 Aralık'ta yayınlanacak.

Microsoft Flight Simulator yüksek sistem gereksinimleri ve inanılmaz grafikleri ile oyuncuların dikkatini çekmeyi başaran oyunlardan bir tanesi. Bir simülasyon oyunu olmasına rağmen oyun oldukça yüksek miktarlarda satmayı başardı. Microsoft ve geliştirici Asobo Studio ise oyun hakkında yeni bilgiler verdi.


Microsoft Flight Simulator VR güncellemesi hem Valve hem de Oculus cihazlarını kapsayacak

Twitch üzerinden yapılan canlı yayın ile Microsoft Flight Simulator'ü gelecekte bekleyen güncellemeler hakkında detaylar paylaşıldı. Oyuna VR desteği 23 Aralık 2020 tarihinde gelecek. Bu destek hem Valve hem de Oculus cihazlarını kapsayacak. Oculus Vive, Valve Index ve HTC'nin VR cihazları bunlardan bazıları. Ücretsiz olarak dağıtılacak olan güncelleme ile havadan gezmek istediğiniz yerlere daha yakından bakabileceksiniz.

MSFSofficial Twitch kanalı üzerinden yapılan canlı geliştirici güncellemesi yayınında paylaşılan VR güncellemesi ilk olarak Temmuz ayında duyurulmuştu. Asobo Studio'nun Baş Yapımcısı Martial Bossard yaptığı açıklamada tüm VR başlıklarının desteklenmek istediğini açıkladı. Kusursuz bir VR deneyimi sunulacağını söyleyen Baş Yapımcı, güncelleme ile uçuş öncesi menü arayüzünün tamamının VR tarafından destekleneceğini açıkladı. Bu sayede oyun oynarken oyuncuların kulaklığı çıkarmasına gerek kalmayacak.

Microsoft Flight Simulator için VR desteği 23 Aralık'ta

VR güncellemesinin hemen ardından dünya güncellemesi 3 gelecek. Bu güncelleme için tarih eğer değişmezse 28 Ocak 2021 olarak açıklandı. Birleşik Krallık için yeni alanların ekleneceği güncelleme ile ilgi çekici ünlü mekanları yakından görebileceğiz. Uçabilen helikopterler için tarih ise 2022 olarak gözüküyor. Tüm yol haritasına haber içeriğindeki görselden görebilirsiniz.

Bölge güncellemelerinin ilki Eylül ayında Japonya için ücretsiz olarak yayınlandı. İkinci güncelleme ABD için geçtiğimiz haftalarda yayınlamıştı. Bu güncelleme ile 48 havaalanında iyileştirme yapıldı. Ayrıca oyuna yeni özel yerler eklendi. Bunlardan bazıları: Ney York Özgürlük Anıtı ve Rainbow Köprüsü, Mayland Chesapeake Körfezi Köprüsü, Batı Virginia New River Gorge Köprüsü, Floriada Kennedy Uzay Merkezi, Arizona Monument Vadisi ve Büyük Kanyon, Colorado Mesa Verde Ulusal Parkı, Nevada Hoover Barajı, Hawaii Mauna Kea Gözlem Evleri, Wyoming Yellowstone Millî Parkı ve Şeytan Kulesi, Montana Glacier Millî Parkı şeklinde. Ayrıca oyuna 4 yeni el yapımı havaalanı eklendi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Flight Simulator için VR desteği 23 Aralık'ta
İlginizi Çekebilir