Microsoft Flight Simulator Steam iade süresi değişti

Alparslan Gürlek 21.08.2020 - 11:47
Microsoft Flight Simulator Steam iade konusundaki politika değişiyor. Artık indirme yaptığınız süre iadeniz için oyun sürenizden sayılmayacak.

Microsoft Flight Simulator Steam iade konusu simülasyon çıktığından beri tartışılıyordu. Öyle ki simülasyonun Steam incelemeleri sadece bu sebepten karışık olarak görünüyordu. Valve oyunun iadeleri için gerçek oyun süresinin göz önüne alınacağı güvencesini verdi.

Microsoft Flight Simulator için Steam iade sorunu ortadan kalkıyor

Oyunu Steam üzerinden satın alındığında bazı sorunlara yol açıyordu. Microsoft Flight Simulator Steam iade koşullarını zorlayan bir simülasyon. Oyunun, Steam üzerinden yalnızca 900MB kadarını indirdikten sonra geri kalanını oyunun içinden indirmek zorunda kalan oyuncular iade konusunda sıkıntılar yaşadı. Oyunu indirirken bir yandan da oynuyor olarak göründükleri için Steam üzerinden iade etmek istediklerinde "2 saatten fazla oynamış oldukları" gereçkesiyle iadeleri reddediliyordu. Oyuncular bunu incelemelerde ve forum sitelerinde dile getirerek Valve'i sonunda bir düzenleme yapmaya mecbur bıraktılar.

Valve'in pazarlama başkan yardımcısı Doug Lombardi oyuncuların bu mağduriyetine dair güvenceler verdi. Oyunun alışılmadık indirme sürecinin oyuncuların iade hakkını etkilemeyeceğine dair söylemlerde bulundu. PCGamer'a yaptığı bir açıklamada Lombardi, "Makinenizin ek içeriği indirmesi için geçen süre, Steam iade politikasına sayılmayacaktır" diyerek oyuncuların endişelerini giderdi.

Microsoft Flight Simulator Steam iade süresi değişti

İçinde 37.000'den fazla havalimanı ve sürümlerle değişkenlik gösteren 20-30 arası uçağın bulunduğu bu dev oyunu indirmek, ışık hızında bir internetiniz yoksa ne yazık ki 2 saatten çok daha fazla sürüyor. Hal böyle olunca oyunu ilk çıktığı gün alan oyuncular ya indirip oynamadan iade edebiliyordu, ya da indirip oynadıktan sonra iade edemiyordu. Neyse ki Valve oyuncuların şikayetlerine kulak asıp düzenlemeye gitti. Artık oyunu indirmek için harcadığınız zaman, oyunu iade etmenizi engellemiyor. Böylece rahatlıkla oyunu indirip deneyebilir, hoşunuza gitmezse de iade edebilirsiniz. Ancak Steam'in iade sözleşmesindeki bir diğer şartı da hatırlatalım. Oyunu satın aldığınız günden bugüne 14 gün geçmişse, iade hakkınız bitiyor. Ayrıca oyuna ait kolleksiyon kartlarını düşürüp sattığınız taktirde Valve sizden iade almıyor.

Microsoft Flight Simulator sadece indirme boyutu ve süresi olarak değil, indirme süreci olarak da sıkıntılı bir oyun. İndirmeniz esnasında çeşitli hatalarla karşılaşmanız mümkün ve bunların çözümleri de burada listelenmiş. Yaşadığınız sorunu tespit edip çözümleri için önerilen işlemleri yapabilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 04:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 12:17
zati böyle bir simulator oyunun niye alırsın niye iade edersin iade edecek adam zati almaz. art niyetli bu iade yapanlar sırf kütüphanede görünsün diyerek alınıyor boş ego kasma yoları gereksiz.....
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 18:38
Adam oyunu beğenmeyip iade etmek isteyebilir simülatör ya da başka tür oyun olup olmaması adamı irdelemez. İç indirme yerine direk indirme yapsaylardı baştan kimse sorun yaşamazdı değil mi?
Spider_hip
Spider_hip 21.08.2020 16:58
İndirme sürecindeki problemler oyun yapımcısını ilgilendirmez. Steam'i ilgilendirir. Oyun orada işte, bulutta. Eğer download hızın iyiyse buna rağmen ekstra düşük download hızı alıyorsan steamden ötürüdür. Oyun performansı da eğer minimum specleri karşılayan bilgisayara rağmen sıkıntılıysa o zamanda bir iki update beklersin illaki düzelir. Ha kıytırık laptop ile kalkıp bu oyunu oynamaya kalktıysan yapımcının da günahı yok. Koca simülatör alıyorsun yani bir zahmet iyi bilgisayarın olacak.
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 16:56
13.58 oyun problemli çıkmadı. O savunduğun kesim gitsin sistemini yenilesin. Adamlar aylar öncesinden açıkladı oyunun yüksek sistem isteyeceğini. Anasını satim hiç kendinize toz kondurmayın. Bende aldım bu oyunu 2080 li sistemimde hiç problem yaşamadım.
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 13:58
Ne kadar bilgisizce yapılmış bir yorum. Adam kütüphanesinde görünsün diye neden oyun alsın ki? Milletin iade etmek istemesinin nedeni oyunun problemli olarak piyasaya çıkmış olması. Bir çok kullanıcı gerek indirme sürecinde gerek de oyunun performansında problemler yaşamakta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2020 17:14
yalnız bu bir oyun değil simülatör. bunun bilincinde olup almıyor kişi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft Flight Simulator Steam iade süresi değişti
İlginizi Çekebilir