Forza Horizon 4'te, iki dans figürünü oyundan kaldırıldı

Ahmet Özçilingir 16.01.2019 - 15:48
Dava edilmemek için önlem alındı

Fortnite Battle Royale'de kullanılan dans figürleri dava konusu olmuş, figürlerin sahipleri ardı ardına Epic Games'e karşı telif davaları açmıştı. Epic Games'in başına gelenlerin bir benzeri ile karşı karşıya kalmak istemeyen Microsoft, Forza Horizon 4'te yer alan iki dans figürünü oyundan kaldırdı. Forza Horizon 4'te yer alan Carlton ve Floss Dance adlı dans figürleri oyundan kaldırıldı. Bakalım Microsoft'un aldığı bu önlem işe yarayacak mı?

Forza Horizon 4'ten iki dans figürü kaldırıldı

Son yıllarda oyun firmaları büyük telif davalarıyla karşı karşıya kalıyor. Özellikle Epic Games Store, Fortnite Battle Royale'de yer alan dans figürlerinden ötürü bir çok telif davası ile yüzleşmek durumunda kaldı. Son olarak turuncu tişörtlü çocuk olarak anılan ünlü Fortnite dans figürünü yaratan çocuğun annesi, kendisinden izin alınmadan bu figürün oyuna yerleştirildiğini iddia ederek Epic Games'e dava açmıştı. Ünlü televizyon yıldızı "Fresh" Alfonso Ribeiro,  kendisiyle özdeşleşen dansını izinsiz olarak Fortnite'ta kopyaladığı için Epic Games'e dava açmıştı. Alfonso Ribeiro'nun ünlü dans figürünün benzeri Forza Horizon 4'te da yer alıyor. Ancak Microsoft şimdiden önlemini aldı ve dans figürünü oyundan kaldırdı.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakande84
hakande84 17.01.2019 15:52
Forza serisini çok seviyorum; ama bu seride özellikle bu dans olayına çok kılım. Arkadaş, adam yel değirmeninin önüne arabayı park ediyor, dans ediyor, harabenin önünde dans ediyor. Karakter durmadan, olur olmadık her yerde dans ediyor. Birinciyken yapsa tamam da, çooooook saçma oluyor. Yine de bana göre en iyi yarış serisidir Horizon.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2019 01:34
İyi oldu her yarışın sonunda Floss'u görmekten bıkmıştım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2019 23:37
İşin içine para kazanma giriyor ise hemen dava etme başlar bu oyun bilinmeyen bir oyun olsa umurlarında olmaz hatta mutlu bile olurlardı. Diğer o turuncu tişörtlü çocuk dansı ise saçmalık zaten, çocuk bu dansın oyunda kullanılmasını isteyen bir ergendi ailesi baktı para gelir bu işten tak dava et
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2019 19:52
herseye telif atın forzaya atmayın forza güzel seri
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, Forza Horizon 4'ten bazı dans figürlerini kaldırdı
İlginizi Çekebilir