Microsoft, iki yeni oyun konsolu üzerinde çalışıyor olabilir

Ahmet Özçilingir 24.07.2018 - 13:45
Microsoft yeni nesilde stratejisini değiştiriyor

E3 2018 fuarı sırasında basın mensuplarının kulağına gelen bir iddia, Microsoft'un yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı yönündeydi. Microsoft'un bu yeni konsolunun bulut tabanlı, oyun stream servisi olacağı iddiaları dile getirilmişti.  Microsoft'a yakınlığı ile bilinen Thurott.com adlı internet sitesinin raporuna göre, Microsoft yeni nesle iki yeni oyun konsoluyla giriş yapacak. Bu konsolardan biri Xbox One'ın devamı niteliğinde olacakken diğer konsol ise, bulut tabanlı çalışan bir oyun platformu olacak.

Microsoft yeni nesle iki yeni konsolla girecek

Daha önce Microsoft'a yakınlığı ile bilinen Thurott'un haberine göre, iki konsoldan biri mevcut neslin devam niteliğinde olacak. Xbox One'dan teknik olarak çok daha güçlü, yeni neslin grafik yapısına uygun bir "yeni nesil konsol" olacak ve 2020 yılında piyasaya çıkacak. 

Microsoft'un üzerinde çalıştığı diğer konsol ise, teknik olarak daha düşük seviye bir cihaz olacak . Bu cihaz, bulut tabanlı oyun Yayın yapmaya (stream etmeye) olanak veren ve gecikmeleri ortadan kaldırmaya odaklanmış, bulut tabanlı oyun yayın cihazı olacak ve bu cihazın daha düşük fiyatı olacak. Bu söylentilerin doğruluğu, Microsoft tarafından henüz resmi bir onay almış değil. Ancak Microsoft'un bulut tabanlı bir cihaza yatırım yapması ve kendi altyapısını kurması, oyun dünyasında kartların yeniden dağıtılmasına sebep olabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft, iki yeni oyun konsolu üzerinde çalışıyor olabilir
İlginizi Çekebilir